Παραμύθια ή Πραγματικότητα – Ψέματα ή Αλήθειες (άρθρο του κ. Κων. Παϊτέρη)

Αγαπητοί Συμπολίτες ,

Φίλοι και φίλες, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρόνια με υγεία, αγάπη, ευτυχία και δημιουργία για την νέα χρονιά.

Στην ζωή μας, όλοι, έχουμε διαβάσει και ακούσει για την ελληνική μυθολογία τους μύθους του Αισώπου, τα παραμύθια της Χαλιμάς, του Χαν Κρίστιαν Άντερσεν, τα παραμύθια με τον κακό λύκο και τα τρία γουρουνάκια καθώς κ.α.

Όμως στην σημερινή εποχή, ειδικότερα, οι λέξεις έχουν χάσει την πραγματική έννοια και την σημασία τους και δυστυχώς δεν κυριολεκτούμε αλλά μιλάμε με γρίφους και μεταφορές.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις αλλά και διαπιστώσεις για την πόλη μας την Αγία Βαρβάρα .

Πρόσφατα ακούστηκε και ειπώθηκε δημόσια ότι η πόλη μας διαθέτει παντού Φυσικό Αέριο αλλά και δημόσιο wi-fi.

Για τον θέμα του φυσικού αερίου δόθηκε, πρόσφατα σε εφημερίδες, συγκεκριμένη απάντηση από συμπολίτη μας, με αποδεικτικά στοιχεία, που προκύπτει ότι στην Αγία Βαρβάρα υπάρχει φυσικό αέριο μόνο σε κάποιες γειτονιές αλλά δεν έχει όλη η πόλη και τα νοικοκυριά της.

Εξ άλλου το ξέρουν πολύ καλά όλοι οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν και πληρώνουν πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα. Κανένας δεν μπορεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Στο θέμα του δημόσιου wi-fi, ύστερα από σχετική ερώτησή μου προς τον δήμο, με έγγραφο (31/10/18 αριθ. πρωτ: 14818) στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ενημέρωσης των πολιτών για το παραπάνω θέμα , ο δήμος απάντησε εγγράφως (18-12-18 αριθ. πρωτ: 14818), ενημερώνοντας με ότι : «Το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο (wi-fi spots) εγκαταστάθηκε και λειτούργησε στον δήμο μας το 2009-2010 επί δημαρχίας του κυρίου Μίχου και του κυρίου Καπλάνη, με χρηματοδότηση 80% από ευρωπαϊκούς πόρους και 20% από το ελληνικό δημόσιο και συνολικού προϋπολογισμού 202.900,00 μαζί με το Φ.Π.Α.19%.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν κεραίες wi-fi στην πόλη μας είναι τα εξής:

Σινέ Πάνθεον, Πλατεία Προφήτη Ηλία , Πλατεία Παναγίας Ελεούσας, Δημαρχείο, Πάρκο Μητέρας, Πνευματικό Κέντρο, Κλειστό Γυμναστήριο –Ραιδεστού, Πλατεία Ηρακλείου, Στέγη Ποντίων, Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Δημοτικό Ωδείο και Κέντρο Εικαστικών Τεχνών

Το συγκεκριμένο σύστημα δεν λειτουργεί και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας που πληρώνουν συνδέσεις για να έχουν ασύρματη επικοινωνία.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά αλλά και τα συμπεράσματα πάρα πολλά. Θα σταθώ μόνο σε δύο: Πρώτον γιατί κάποιοι επιμένουν να πλάθουν μύθους και λένε παραμύθια, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα αφού την βιώνει καθημερινά ο πολίτης;

Και δεύτερον, δαπανήθηκε αυτό το υπέρογκο ποσό των 202.900,00 για να μην έχουμε τελικά καθόλου ασύρματο δίκτυο;

Γι΄ αυτό η Χώρα έφτασε εδώ που έφτασε;

Άλλο ένα παραμύθι, λοιπόν, είναι ότι η πόλη μας διαθέτει δημόσιο wi-fi γιατί η πραγματικότητα είναι ότι τα νοικοκυριά της πόλης δεν έχουν και αναγκάζονται να πληρώνουν .

Το μείζον θέμα όμως και αυτό που θέλω να εκφράσω με την επιστολή μου είναι ότι μια πόλη και ένας Δήμος αν θέλει να προοδεύσει, να ευημερήσει και να δημιουργήσει θα πρέπει να επενδύσει στο μέλλον της και τον μέλλον είναι ο άνθρωπος αλλά κυρίως τα παιδιά.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και πρόοδο όταν τα σχολεία μας δεν έχουν φυσικό αέριο και πληρώνουμε ακόμη και σήμερα πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ενώ τα «δικά μας σπίτια» έχουν φυσικό αέριο.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημόσιο wi-fi όταν δεν υπάρχουν κεραίες και εγκαταστάσεις στα σχολεία μας και τα οποία πληρώνουν για να έχουν.

Αυτά αγαπητοί Φίλοι, δεν είναι μύθοι, ούτε παραμύθια και ούτε μεταφορές αλλά κυριολεξία και πραγματικότητα. Όπως κυριολεξία και σκληρή πραγματικότητα είναι το Πάνθεον, η Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, η μη Εκμετάλλευση της π.  Βιοχρώμ, το Γήπεδο, κ.α.

Τέλος και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο προτιμήστε την Αλήθεια και την Πραγματικότητα και όχι τους Μύθους, τα παραμύθια και τα Ψέματα.

Με τις θερμότερες ευχές μου
Παϊτέρης Κωνσταντίνος

Μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Βαρβάρα – Δυνατή Πόλη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάγκα Μιχάλη / Στοιχεία Επικοινωνίας: 6932305050 / email : dinatipoli@gmail.com / Site: www.dinatipoli.gr,www.giagkas.gr