ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στην πόλη μας – ΟΙ Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Παιδικοί Σταθμοί ΑΝΟΙΚΤΟΙ

 

Στις 1:52΄μετά τα μεσάνυχτα ο Δήμος με ανακοίνωσή του, μας ενημέρωσε πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της πόλης μας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί εξαιρούνται και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά προς εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών, αφού η προσέλευσή των βρεφών και παιδιών  είναι προαιρετική.

Σημειώνουμε πάντως πως η απόφαση άργησε να παρθεί και έφερε μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι στην κυριολεξία έσπασαν τα τηλέφωνα της εφημερίδας μας ζητώντας πληροφορίες.

Πολλά μάλιστα ήταν τα σχόλια στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες για την αναποτελεσματικότητα ύπαρξης ενημέρωσης του κόσμου από Περιφέρεια και Δήμο.

Ο Δήμος με την ευκαιρία, δεν έχει δεχτεί αρκετό χιόνι, ακόμα και στα υψηλότερα σημεία του, ενώ η θερμοκρασία στις 6:00΄ ή ώρα το πρωί ήταν στον 1 βαθμό.

Υπάρχει ένας μέτριος  άνεμος που φυσάει στην πόλη μας και καλό είναι όσοι μπορούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Συνεργεία του Δήμου είναι από νωρίς στους δρόμους και με αλάτι και άλλα μέσα προσπαθούν να κρατήσουν κεντρικούς δρόμους και στενά καθαρά.

Ιδιαίτερα στην πάνω Αγία Βαρβάρα, τα συνεργεία επί ώρες εργάζονται, χωρίς όμως η κατάσταση να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αλλά σίγουρα η παρουσία τους βοήθησε πολύ.

Η συγκοινωνία λειτουργεί κανονικά και οι δρόμοι είναι καθαροί, αλλά αργότερα ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις όταν δημιουργηθεί πάγος στο οδόστρωμα, ιδιαίτερα στα ανηφορικά σημεία.

Σύντομα ο καιρός θα γίνει ηπιότερος σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Τέλος πάντων η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής: