Τι γίνεται με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας;

Ένα από τα σοβαρά ζητήματα που πιθανόν να έχουν να κάνουν με την υγεία των κατοίκων της πόλης μας, είναι η παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας.

Θέμα που δεν είναι καινούργιο, αλλά παραμένει ενοχλητικό και επίκαιρο πάντα.

Παλαιότερα δημοσιεύματά μας αποδεικνύουν την πολύχρονη παρουσία τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ξηλώθηκαν κάποιες  που δεν είχαν άδεια.

Στα τέλη του 2017, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής, έξω από σπίτι στην οδό Χαριλάου Τρικούπη με αίτημα την απομάκρυνση από ταράτσα ακινήτου μιας τέτοιας κεραίας.

Η Δημοτική Αρχή δια μέσω του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου δεσμεύτηκε τότε να ερευνήσει την νομιμότητά της και την ακτινοβολία που εκπέμπει η συγκεκριμένη κεραία, προκειμένου να παρθούν μέτρα και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις.

Γνωρίζουμε πως υπήρξε ογκοδέστατη αλληλογραφία Δήμου με την Αρμόδια Αρχή και κατατέθηκαν προτάσεις για αυστηρότερες προδιαγραφές ως προς την αδειοδότηση των κεραιών που τοποθετούνται σε ακίνητα στην πόλη μας.

Ο Δήμος οφείλει να ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης μας για τα αποτελέσματα των ενεργειών του.

Επιπλέον οφείλει να ελέγχει συχνά την εκπομπή ακτινοβολίας τους και φυσικά να ξηλώνει όσες δε διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια και λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Όπως γράφουμε παραπάνω, το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας, δεν είναι καινούργιο και δυστυχώς παραμένει άλυτο.

Μία από τις πρώτες κεραίες που τοποθετήθηκαν στην πόλη μας, ήταν αυτή απέναντι από τη Δημαρχία και το γραφείο του Δημάρχου το καλοκαίρι του 2005, σε ακίνητο της πλατείας Παναγίας Ελεούσας και από τότε παραμένει στο σημείο, αφού δεν υπήρξαν πέραν δηλώσεων, αποτελεσματικές ενέργειες από το Δήμο, για την οριστική απομάκρυνσή της.

Ρίχνοντας μια ματιά στο αρχείο της εφημερίδας μας, βρήκαμε αρκετά άρθρα που αφορούσαν την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας πέραν της δεκαετίας και την συνεχιζόμενη παρουσία τους.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ένα από αυτά, που είχαμε πρωτοσέλιδο, πριν δεκατέσσερα χρόνια…