Σε εκκρεμότητα πολλά θέματα και προβλήματα πέντε μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές

Σε πέντε μήνες και κάτι ημέρες στην πόλη μας, όπως και στην υπόλοιπη χώρα θα διεξαχθούν Δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημάρχων και διοικήσεων των 325 ΟΤΑ.

Στην πόλη μας πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη, προκειμένου να κλείσουν όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν για έργα που έχουν μείνει στη μέση, για άλλα που δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα και υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες από συμπολίτες μας.

Είναι αρκετά αυτά που χαρακτηρίζονται “βαρίδια” και ο Δήμαρχος επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτά και να πάει με άλλον αέρα στην εκλογική αναμέτρηση.

Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα, χωρίς να είναι όλα:

Καθαριότητα:

Η πόλη μας δυστυχώς δεν έχει την εικόνα μιας σύγχρονης και καθαρής πόλης.

Οι δρόμοι γεμάτοι από αντικείμενα και απορρίμματα που παραμένουν σε ορισμένες περιπτώσεις, επί εβδομάδες στα σημεία που συμπολίτες μας τα έχουν πετάξει, μετατρέπεται σε αντικαλαισθητική αλλά κυρίως σε ανθυγιεινή πόλη.

Ο Δήμος δεν εφαρμόζει τον όποιο κανονισμό καθαριότητας υπάρχει, ούτε τον επικαιροποιεί.

Το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει δεν φτάνουν για να γίνει σωστή καθαριότητα και αποκομιδή τους.

Πρέπει όμως να βρει λύση. Λύση μόνιμη και διαρκή.

Γήπεδο στα Ριμινίτικα:

Τα τελευταία 15 χρόνια η πόλη μας στερείται ποδοσφαιρικού γηπέδου για τις ανάγκες των ομάδων της πόλης μας, αλλά και για όσους συμπολίτες μας θέλουν να αθληθούν.

Επί χρόνια οι ομάδες και κυρίως η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ είναι πρόσφυγας και βρίσκει καταφύγιο σε γήπεδα άλλων Δήμων για να τα χρησιμοποιεί σαν έδρα της στους αγώνες της.

Η επισκευή των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου, είναι αυτά που καθυστερούν στο να πάρει άδεια το ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης μας, για επίσημους αγώνες.

Η πλατεία Αγίας Ελεούσας:

Έως τον Δεκέμβρη του 2017 η κεντρική λεωφόρος της πόλης μας, Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν κομμένη στα δύο.

Η πολυετής αποκοπή της πλατείας της Αγίας Ελεούσας, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ, έχει καταστήσει την  επιβίωση των εμπόρων και καταστηματαρχών του χώρου πέριξ αυτής, προβληματική.

Το Δεκέμβρη του 2017 ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπρίτζης ανακοίνωσε πως η πλατεία επρόκειτο να δοθεί σε χρήση τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Δυστυχώς πέντε μήνες αργότερα, από την ημερομηνία παράδοσης, η πλατεία παραμένει μαντρωμένη και αποκλεισμένη από τους κατοίκους της πόλης μας.

Η Γέφυρα της Στεφάνου Σαράφη:

Τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια η πόλη μας, είναι κομμένη στα δύο, εξ αιτίας του κλεισίματος της γέφυρας στην οδό Στέφανου Σαράφη.

Οι βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου του 2014, πλημμύρισαν τα πάντα γύρω από αυτήν και έγινε γνωστό πως ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων που περνάει κάτω από αυτήν είναι σπασμένος και τα νερά των νερών που μεταφέρονταν  από αυτόν, επί μεγάλο χρονικό διάστημα συσσωρεύονταν στο υπέδαφός της, δημιουργώντας υπόγεια λίμνη γύρω από τα θεμέλια της.

Η γέφυρα κλειστή τόσα χρόνια, ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πάντες.

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το αποχετευτικό έργο που ξεκίνησε και δεν έχει ελεγχθεί η γέφυρα και η στατικότητά της, ώστε να δοθεί σε χρήση.

Η συγκοινωνία όλα αυτά τα χρόνια δεν εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας, ενώ οι μαθητές του Σχολικού συγκροτήματος δυσκολεύονται να μεταβούν σε αυτό.

Οι παιδικές χαρές:

Οι παιδικές χαρές σχεδόν στο σύνολό τους δεν έχουν ασφαλή όργανα για να παίζουν τα παιδιά, ενώ άλλες είναι επί μήνες σφραγισμένες.

Τα δάπεδα τους είναι επικίνδυνα για μικρούς και μεγάλους.

Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών διαμαρτύρονται, αλλά δυστυχώς έχουν περάσει τόσοι μήνες και αυτές παραμένουν είτε εκτός λειτουργίας είτε επικίνδυνες για παιδικό παιχνίδι.

Συνεχώς ανακοινώνεται η επισκευή τους και ο χρόνος κυλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τα παραπάνω προβλήματα που αναφέραμε είναι τεχνικά και έχουν να κάνουν με κατασκευές, επισκευές, ολοκληρώσεις έργων.

Πρώην Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”:

Το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” όμως από μόνο του έχει το δικό του ειδικό βάρος, αφού έχει να κάνει με οικονομικά θέματα.

Δεν είναι απόλυτα σαφές ποιος χρωστάει σε ποιόν και πόσα.

Δεν είναι απόλυτα σαφές τι συνέβη, πότε και γιατί.

Η Αντιπολίτευση στο Δήμο ζητάει εξηγήσεις.

Ο Δήμαρχος με καθυστέρηση μηνών απαντάει.

Οι απαντήσεις του όμως δεν κρίνονται επαρκείς από τρίτους.

Δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα που αμφισβητούνται όμως, ενώ υπάρχουν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ερωτηματικά για πολλούς και “υποσχέσεις” από άλλους, για αποκαλύψεις και ξεκαθάρισμα εκκρεμών λογαριασμών που υπάρχουν.

Η πόλη μας:

Παραπάνω προσπαθήσαμε να κάνουμε αναφορά σε ορισμένα από τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κάτοικοι και σαν πόλη.

Χρειάζεται να επισπευσθούν οι όποιες εργασίες και έργα, όχι λόγω των εκλογών, αλλά κυρίως για να μπορούμε να ζούμε ανθρώπινα σε αυτήν την πόλη. 

Να ζούμε, να χαιρετάμε ο ένας τον άλλον και να μην κυκλοφορούμε υπό την σκιά της όποιας απειλής, αγωγής, μήνυσης και εκβιασμού.

Να ζούμε ικανοποιημένοι για το Δήμο μας, για τις υπηρεσίες που μας προσφέρει και για την ανιδιοτέλεια των εκπροσώπων μας, σε αυτόν…