Προς νέα ρύθμιση για οφειλές σε Ταμεία ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων


Ο Τ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις οφειλών έχουν θετικά αποτελέσματα στις εισπράξεις του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου το 2017-2018 εισέρρευσαν 2,3 δισ. ευρώ από παλιές οφειλές

Ως τον Μάρτιο αναμένεται νέα ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, σε ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων, για οφειλέτες δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις οφειλών έχουν θετικά αποτελέσματα στις εισπράξεις του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου το 2017-2018 εισέρρευσαν 2,3 δισ. ευρώ από παλιές οφειλές. Προς κλιμακωτή αύξηση των δόσεων και για την απλή ρύθμιση οφειλών, από τις 12 που ισχύουν σήμερα.

Αναφερόμενος στην έκδοση συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί πάρα πολύ … σε σχέση με το 2017 οι κύριες αυξήθηκαν κατά 28%, οι επικουρικές κατά 30% και τα εφάπαξ κατά 42% και τον Ιανουάριο θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το 2019 θα είναι χρονιά καλών επιδόσεων», ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «τον Φεβρουάριο θα ενισχύσουμε με άλλους 1.000 εργαζόμενους τους τομείς αυτούς … από προγράμματα του ΟΑΕΔ, για ανθρώπους που έχουν ειδίκευση στην διαχείριση πληροφορικών συστημάτων για να επιταχύνουμε την διαδικασία απονομής συντάξεων».

«Το άλλο μεγάλο θέμα που έχουμε εντός του 2019 είναι η σημαντική μείωση των οφειλών και η διευκόλυνση των οφειλετών που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, μέχρι 120 δόσεις και υπολογισμό των εισφορών σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πλέον στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή με βάση τα καθαρά εισοδήματα … πιστεύω μέχρι τον Μάρτιο του 2019 ή και νωρίτερα», διευκρινίζοντας ότι από την πλευρά του αναφέρεται στις οφειλές προς Ταμεία, καθώς αναμένονται αντίστοιχες κινήσεις και για οφειλές προς Εφορία, κτλ.

πηγή: Η ΑΥΓΗ