Συγχαρητήρια επιστολή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προς τον κ. Παπαμανώλη (υπ. Δημοτικό Σύμβουλο με Γιάγκα)!!!

Παρ΄ότι έχουν περάσει 20 και πλέον ημέρες, από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας ο Μαστογραφικός έλεγχος από την Αντικαρκινική Εταιρεία, χάριν του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Παπαμανώλη που κατέβαλε 400 ευρώ στην παραπάνω Εταιρεία, για το σκοπό αυτόν, δεν λέει να φύγει από τη δημοσιότητα το γεγονός.

Υπενθυμίζουμε πως έγιναν ανεπιτυχείς (ευτυχώς) προσπάθειες να ακυρωθεί η συγκεκριμένη δράση, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε και επωφελήθηκαν 87 συμπολίτισσές μας.

Υπενθυμίζουμε επίσης και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Αντικαρκινικής με το οποίο κατηγορούσε τον κ. Γιάγκα, χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, πως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα για το θέμα που αδικούσαν την συγκεκριμένη δράση και ένας λασποπόλεμος, απέναντι στους εμπνευστές της συγκεκριμένης δραστηριότητας και μία απαράδεκτη κακοποίηση μιας προσφοράς που δεν είχε ξαναγίνει στην πόλη μας, πληρωμένη από ιδιώτη.

Εκείνο που μας άφησε άφωνους είναι πως μετά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Αντικαρκινικής με τις απίστευτες κατηγορίες, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ο κ. Παπαμανώλης, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη Γιάγκα, έλαβε ταχυδρομικώς, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ επιστολή, από την Αντικαρκινική για την προσφορά του, η οποία μας απεστάλη προς δημοσίευση.

Ο κ. Παπαμανώλης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απάντησε στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, με επιστολή του την επομένη (28 Δεκεμβρίου), με ιδιαίτερο και αυστηρό τρόπο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τη σχετική αλληλογραφία, που αφορά την επικοινωνία των δύο από το στάδιο της προετοιμασίας του Μαστογραφικού Ελέγχου, έως και σήμερα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

1. Η επιστολή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με την οποία ζητάει μεταξύ άλλων εθελόντριες για τη λήψη των ιστορικών των γυναικών και η αναφορά στο κόστος της δράσης.

2. Αφού εισπράχτηκαν τα 400 ευρώ και πραγματοποιήθηκε ο Μαστογραφικός Έλεγχος, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κυκλοφόρησε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν να εκμεταλευτούν το παραπάνω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να μειώσουν την επιτυχία που είχε ο Μαστογραφικός Έλεγχος που πραγματοποιήθηκε. Οι κύκλοι αυτοί όμως έλαβαν την αρμόζουσα απάντηση από Γυναίκες που ωφελήθηκαν από τη δράση, τόσο αυτοί όσο και ο Πρόεδρος της Εταιρείας.

Και αφού το θέμα πιστεύαμε πως έχει λήξει και ο καθένας αντιλήφθηκε τι έγινε, ο κ. Παπαμανώλης λαμβάνει την παρακάτω ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, πριν λίγα εικοσιτετράωρα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που ανατρέπει τα όσα εκείνος υποστήριζε με το Δελτίο τύπου που υπογράφει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ:

Ακολουθεί μία και πλέον σελίδα με τις δραστηριότητες της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η επιστολή καταλήγει ως εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΦΙΛΟΠΟΥΛΟ

Γεώργιος Παπαμανώλης

Β΄ Αντιπρόεδρος Β.Ε.Π.

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος 

ΕΛΒΙΚ  Α.Ε.

                                                                        Πειραιάς 28/12/18

ΠΡΟΣ:   τον Πρόεδρο της  

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Τμήμα Κινητών Μονάδων Μαστογράφου

κο Ευάγγελο Φιλόπουλο

 Κύριε Πρόεδρε,

Έλαβα την ευχαριστήρια επιστολή σας για τη συμβολή, εμού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στην υλοποίηση της δράσης για τον δωρεάν μαστογραφικό προληπτικό έλεγχο γυναικών που πραγματοποιήθηκε τελικά και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις 7 Δεκεμβρίου 2018, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, του Δήμου  Αγίας  Βαρβάρας.

Με  λύπη, οφείλω να επισημάνω, διαπίστωσα, ότι  από την πρώτη στιγμή, κατεβλήθησαν «φιλότιμες» προσπάθειες να ματαιωθεί η δράση  και παρά το γεγονός της επιτυχίας που σημείωσε, οι προσπάθειες συνεχίσθηκαν με στόχο την  υποβάθμιση αυτής της επιτυχίας.

Την επιτυχία της εκδήλωσης δεν μπορεί κανείς, κύριε Πρόεδρε, να αμφισβητήσει. Εσείς έχετε στα χέρια σας τα αποτελέσματα της δράσης και τον αριθμό των γυναικών που προσήλθαν για τον έλεγχο. Παράλληλα ευχαριστήριες επιστολές από τις γυναίκες που μπόρεσαν να μετέχουν στον έλεγχο, δημοσιεύθηκαν στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Παρά τα παραπάνω, με δελτίο τύπου που αποστείλατε για δημοσίευση, επιχειρήσατε να υποβαθμίσετε, κι εσείς, τη σημασία και τα αποτελέσματα της δράσης και καταφερθήκατε κατά του κου Γιάγκα, επικεφαλής Δημοτικής παράταξης, αλλά και Διευθυντή του Επιμελητηρίου μας.

Αφήσατε μάλιστα να εννοηθεί ότι παρείχατε δωρεάν τη μαστογραφία, με δική σας πρωτοβουλία και ότι παραπλανηθήκατε.

Αν δεν ήταν ο κος Γιάγκας κύριε Πρόεδρε να σας καλέσει και να το διεκδικήσει, και αν δεν καταβάλλονταν το ποσό της χορηγίας που ζητήσατε, η δράση δεν θα υλοποιούνταν. Από μόνη της η αντικαρκινική δεν θα έρχονταν ποτέ στην Αγία Βαρβάρα. Όπως δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα.

Εξ’ αιτίας της προσπάθειας ματαίωσης από γνωστά πλέον πρόσψπα, ξεκάθαρα και  σε συνεννόηση μαζί σας, ο κύριος Γιάγκας,  ζήτησε την κάλυψη της δράσης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την υπάρχουσα αλληλογραφία.

Το Επιμελητήριο αποδέχθηκε το αίτημά του, επικροτώντας τον στόχο της δράσης, που ήταν η παροχή δυνατότητας σε γυναίκες άνεργες και ανασφάλιστες της περιοχής να κάνουν αυτό τον τόσο σημαντικό προληπτικό έλεγχο κι εγώ, σαν μέλος της Διοίκησης του Β.Ε.Π. και Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας μέλους του Επιμελητηρίου ΕΛΒΙΚ A.E, αλλά και δημότης Αγίας Βαρβάρας, χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχθηκα να καλύψω, ως χορηγός, την εκδήλωση, χωρίς να επιθυμώ την προβολή μου, ούτε να προβάλλω το απαιτούμενο κόστος, προκειμένου έστω  και μία γυναίκα της πόλης μας, να σωθεί από την μάστιγα αυτή.

Κύριε Πρόεδρε οι ενέργειές σας προσέβαλαν κατάφωρα το Επιμελητήριό μας, που έθεσε υπό την αιγίδα του τη δράση, στο πλαίσιο κι άλλων παρόμοιων δράσεων που αναλαμβάνει, καθώς και τον θεσμό της χορηγίας, τον οποίο ουδόλως σεβαστήκατε.

Αντί άλλου σχολίου θα σας παραθέτω κάποια ερωτήματα από την  ανοικτή, προς εσάς, επιστολή, από κυρία που συμμετείχε στην εξέταση και είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πολέμησαν την πρωτοβουλία. Σας  ρωτάει : «Γιατί; Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι, αν κάποιος δεν φροντίσει γι΄ αυτό; Αν δε νοιαστεί; ….Αν δεν είχε αναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσαμε να εξετασθούμε; Γιατί τόσα χρόνια δεν ήλθε από μόνη της η Αντικαρκινική να μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα;…»

Ευελπιστούμε ότι έχετε αντιληφθεί ότι αλλού υπήρξαν σκοπιμότητες, ότι πέσατε θύμα αυτών των σκοπιμοτήτων, κι ότι ήταν λάθος μια σειρά ενεργειών σας που παρ΄ ολίγον να ματαιώσουν τη δράση.  

Παρά ταύτα σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία γιατί για μας έχει σημασία το αποτέλεσμα και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές  με Υγεία.

 Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Β.Ε.Π.

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος  ΕΛΒΙΚ  Α.Ε.

Δημότης Αγίας Βαρβάρας

 Γεώργιος Παπαμανώλης