Εγκαινιάσθηκε το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστημίο της πόλης μας

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου ΜΗΤΡΟΥ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ έγιναν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου της πόλης μας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Κουρουμπλής και Καφαντάρη από την κεντρική πολιτική σκηνή και ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι οποίοι χαιρέτησαν μεταξύ άλλων την εκδήλωση.

Για τους σκοπούς ίδρυσης του Πανεπιστημίου μίλησε ο κ. Παπάς ο οποίος ήταν πρόεδρος της επιτροπής σύστασής του.

Ο κ. Αθ. Παπάς ξεκίνησε με ποίημα του Μπρεχτ για τη γνώση. Και μίλησε για την αναζήτηση της γνώσης διαχρονικά…

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου ιδρύματος στην πόλη μας, το οποίο θα δώσει διέξοδο και λύσεις σε άτομα τα οποία ήθελαν κάτι ανάλογο και οι συνθήκες στο παρελθόν δε τους το επέτρεπαν.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σήμερα ξεκινάμε ένα ταξίδι στη γνώση, τη μόρφωση μέσα από ένα καινοτόμο πολιτισμικό φορέα, ένα σύγχρονο θεσμό παιδείας και δια βίου μάθησης που έχει κύριο μέλημά του την ποιότητα και επίκεντρο το δημότη. Με το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας εγκαινιάζει ένα διαρκή διάλογο με τους δημότες δίνοντας την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα επιστήμης».

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση πως ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Γεωργιαννάκης αναλαμβάνει Πρόεδρος της Επιτροπής λειτουργίας του.

Ο Μαέστρος και Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Ελευθέριος Καλκάνης με συνοδεία της καθηγήτριας του Ωδείου κ. Βανέσσας Καλκάνη και μαθήτριας του,  κάλυψε μουσικά την εκδήλωση.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ, όταν ανακοινωθούν ποια θα είναι αυτά και το πρόγραμμα λειτουργίας του Πανεπιστημίου.