Συμπολίτισσά μας, προς τον Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας: “ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ κ. Πρόεδρε!”

Ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, έστειλε στην εφημερίδα μας, δελτίο Τύπου με το οποίο ζητά συγγνώμη!!!, από τις συμπολίτισσές μας, που πήραν  μέρος στο Μαστογραφικό έλεγχο, που εκτέλεσε η Εταιρεία του, διότι όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη δράση έγινε μέσον προβολής πολιτικής δράσης συγκεκριμένου ατόμου.

Επιπλέον στο ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρεται για ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφίες, αμελώντας να αναφέρει πως η Αντικαρκινική Εταιρεία, εισέπραξε 400 ευρώ σαν ΔΩΡΕΑ, από το στέλεχος του συνδυασμού του κ. Γιάγκα, κ. Γιώργο Παπαμανώλη, για να τον πραγματοποιήσει, στην πόλη μας.

Χωρίς την οικονομική προσφορά του συμπολίτη μας κ. Παπαμανώλη και την ουσιαστική εργασία και κάλυψη όλων των θεμάτων, από τις γυναίκες του συνδυασμού του κ. Γιάγκα, υπό την επίβλεψή και καθοδήγησή του, ο Μαστογραφικός Έλεγχος δεν θα πραγματοποιούνταν. Αυτό να είναι καθαρό.

Επειδή όμως πλέον το θέμα έχει κουράσει, διαβάζοντας κείμενα, άρθρα, σχόλια και κάθε ερμηνεία από διάφορους άσχετους, παρακάτω δημοσιεύουμε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, απάντηση στο Δελτίο τύπου του, που μας στάλθηκε, μιας εκ των 87 συμπολιτισσών μας, που έκαναν Μαστογραφικό έλεγχο και η οποία σαν κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, αφού συμμετείχε στη συγκεκριμένη δράση, έχει ιδιαίτερο βάρος, βάζοντας τέλος στην όποια προσπάθεια να αμαυρωθεί η πετυχημένη προσπάθεια που έγινε.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της συμπολίτισσάς μας, ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που την προκάλεσε, ενώ η απόδειξη που δημοσιεύουμε παραπάνω, είναι η κατάθεση των 400 ευρώ προς την Αντικαρκινική Εταιρεία, από στέλεχος του συνδυασμού του κ. Γιάγκα, για την πραγματοποίηση του ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφικού Ελέγχου που πρόσφερε ο συνδυασμός του.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΟΠΟΥΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

Είμαι μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην εξέταση της μαστογραφίας που έγινε στον προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα στις 7/12.

Διάβασα με θλίψη το δελτίο τύπου που στείλατε για την εκδήλωση.

ΛΥΠΑΣΤΕ γιατί η δράση χρησιμοποιήθηκε ως μέσον προβολής συγκεκριμένου ατόμου.

ΓΙΑΤΙ; Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι, αν κάποιος δε φροντίσει γι’ αυτό; Αν δε νοιαστεί; Κι όποιος δρα δεν προβάλλεται; Εσείς τι ακριβώς κάνετε πίσω από τις χορηγίες;

ΖΗΤΑΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας που εξετάστηκαν.

ΓΙΑΤΙ; Επειδή κάποιοι μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε στο “σπίτι μας”, δωρεάν, το μαστογραφικό έλεγχο; Αν δεν είχε αναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσαμε να εξεταστούμε; Γιατί τόσα χρόνια δεν ήλθε από μόνη της η Αντικαρκινική να μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα;

ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ κ. Πρόεδρε!

Ούτε κι αυτούς που προσπάθησαν να τη σταματήσουν, γιατί εγώ και πολλές άλλες γυναίκες μπορέσαμε να κάνουμε αυτή την εξέταση που διαφορετικά δεν θα την κάναμε.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ γιατί μ’ αυτά που γράφετε, και με την αναστάτωση που προκαλέσατε, φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζετε, ακόμη και τώρα πόσο σημαντικό ήταν αυτό για μας.

Γι΄ αυτό το λόγο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αυτούς που τόσο καλά το οργάνωσαν και φρόντισαν να γίνει.

Αγγελική Παπουτσιδάκη

Τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας είναι στο φάκελο που έχετε στη διάθεσή σας.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ