Νέα επιστολή Μίχου για Καπλάνη – Σφήνα Πρεντάκη υπέρ Καπλάνη, για χειρισμούς “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Το Σάββατο το μεσημέρι 15 Δεκεμβρίου, λάβαμε και δημοσιεύσαμε από τον π. Δήμαρχο της πόλης μας κ. Λάμπρο Μίχο επιστολή, η οποία αναφέρεται στην απάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη, προς τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιάγκα, Σιαραμπή και Αννίσα, σε ερώτηση που είχαν κάνει από τις αρχές Μαρτίου και αφορούσε το παλαιό Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Την απάντηση του κ. Καπλάνη είχε δημοσιεύσει κατά αποκλειστικότητα η εφημερίδα μας, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Λάμπρος Μίχος προς την εφημερίδα μας, γράφει μεταξύ άλλων:

“Το κείμενο που υπογράφει ο δήμαρχος και δημοσιεύσατε λέει τη Μισή Αλήθεια.

Στην Άλλη Μισή υπάρχει η αλήθεια για το πρόστιμο του ΠΑΝΘΕΟΝ, για τη λεηλασία του ΠΑΝΘΕΟΝ και για τις ανείσπρακτες οφειλές προς το δήμο.

΄Οταν δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα, που ο ίδιος ο δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του, τότε θα καταλάβετε ότι έχω δίκιο”.

Σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Μίχου Γράψαμε:

Επιβάλλεται ο κ. Λάμπρος Μίχος, να γράψει τα υπόλοιπα της ιστορίας που παρέλειψε κατ΄αυτόν ο κ. Καπλάνης, επί του “ΠΑΝΘΕΟΝ”, για να φωτιστούν όλες οι πλευρές του ζητήματος, να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, ώστε να κλείσει αυτή η θλιβερή, για την πόλη μας, ιστορία και ο κόσμος της Αγίας Βαρβάρας να αποδώσει “τα του καίσαρος τω καίσαρι”.

Μιάμισι ώρα αργότερα, δηλαδή στις 4:35΄, ο κ. Μίχος επανέρχεται και με νέα επίστολή του, μας γράφει:

“Κύριε Βαμβακόπουλε, δεν υπεκφεύγω. Ίσα-ίσα που γράφω ότι η απάντηση βρίσκεται στα έγγραφα που ο δήμαρχος αναφέρει. Αν παραλείψει κάποια, θα τα συμπληρώσω εγώ. Καλέστε τον να το κάνει”.

ΣΗΜ. “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”: Κύριε Μίχο, διαβάστε ξανά την επιστολή σας. Γράφετε: “…΄Οταν δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα, που ο ίδιος ο δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του, τότε θα καταλάβετε ότι έχω δίκιο…”.

ΔΕΝ γράφετε ότι η απάντηση βρίσκετε στα έγγραφα που αναφέρει, γράφετε ΟΤΑΝ Δοθούν στη δημοσιότητα.

Τέλος πάντων η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κύριε Μίχο εάν έχετε τα έγγραφα που επικαλείστε την ύπαρξη τους και θα βοηθήσουν να λάμψει η αλήθεια, δώστε τα στη δημοσιότητα για να τα δημοσιεύσουμε.

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το “σπασμένο τηλέφωνο, μεταξύ εσάς και του κ. Δημάρχου.

ΣΦΗΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΡΕΝΤΑΚΗ 

Λίγο μετά τη λήψη της δεύτερης επιστολής Μίχου, λάβαμε από τον π. Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Πρεντάκη, δική του επιστολή ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει:“…θεωρώ υποχρέωσή μου να προσυπογράψω το περιεχόμενο της απάντησης του Δημάρχου Γ. Καπλάνη προς τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιάγκα Μ., Σιαραμπή Ν. και Αννίσα Γ….”

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Πρεντάκη έχει ως εξής:

“κ. Βαμβακόπουλε,

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τα δημοτικά δρώμενα στην πόλη μας και ποτέ άλλωστε δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, παρά τις πολλές μου υποχρεώσεις.

Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις επιστολών στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα, σχετικά με το δημοτικό αναψυκτήριο «Πάνθεον», ιδίως τις τελευταίες ημέρες, θεωρώ υποχρέωσή μου να προσυπογράψω το περιεχόμενο της απάντησης του Δημάρχου Γ. Καπλάνη προς τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιάγκα Μ., Σιαραμπή Ν. και Αννίσα Γ., βάση των όσων, είτε έχω λάβει γνώση, είτε έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, κατά την περίοδο της θητείας μου, ως αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος και τα οποία βεβαίως, έχουν καταγραφεί πολλάκις στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ενέργειά μου εδράζεται, όχι μόνο στην  ιδιότητα του Αντιδημάρχου που κατείχα, βάση της οποίας (κατά ένα μέρος τουλάχιστον) χειρίστηκα την συγκεκριμένη υπόθεση με την Δημοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες της, αλλά κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) για λόγους δεοντολογίας, ηθικής και πολιτικής τάξης.

Διότι, θεωρώ πως η αλήθεια πρέπει να καταγράφεται συνοπτικά, τεκμηριωμένα και με σαφήνεια, αλλά και χωρίς υπεκφυγές και αοριστολογίες που δεν ταιριάζουν στον δημόσιο λόγο.

Παντελής Σ. Πρεντάκης”