Η Φάτνη ξεχωρίζει στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, μπροστά στο Ναό

Τις τελευταίες ημέρες επισκεπτόμαστε την πλατεία του Προφήτη Ηλία, ανταποκρινόμενοι σε τηλεφωνήματα συμπολιτών μας.

Δεν κρύβουν την αγανάκτηση τους για το θέμα με τις λιμνούλες, τις βρομιές που επιπλέουν στα νερά τους και τους κινδύνους που διατρέχουν μικροί και μεγάλοι, από το να βρεθούν από απροσεξία, αδιαθεσία ή άλλους λόγους μέσα σε αυτές αφού σε ορισμένα σημεία τους το χείλος των λιμνών είναι στην ίδια ευθεία με το έδαφος.

Στο παρελθόν όπως έχουμε γράψει ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας έπεσε σε μία από αυτές και ανασύρθηκε νεκρή.

Η οικογένεια της έχει στραφεί νομικά κατά του Δήμου και σύντομα θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Η κόρη της αποθανούσας συμπολίτισσάς μας κ. Βασιλική Κυριακίδη σε συνάντηση που είχαμε μαζί της στην πλατεία, ήταν καθ΄οδόν για το γραφείο του δικηγόρου της οικογένειας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στα χέρια της κρατούσε ένα φάκελο με φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε η μητέρα της στην λίμνη και τυπωμένα δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας, που αφορούν τα ελλειπή μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Η κ. Κυριακίδη μας δήλωσε πως η μητέρα της πνίγηκε στην λιμνούλα αφού έπεσε στα νερά της και αδυνατούσε να βγεί από τα χτυπήματα που δέχτηκε στα τοιχώματά της πέφτοντας σε αυτήν.

“Δυστυχώς, συνέχισε η κ. Κυριακίδη, πεισματικά ο Δήμος δεν τοποθετεί κάποιο κάγκελο για να προστατέψει τον κόσμο”.

Πρόσφατα μέσα στα νερά έπεσε ένα παιδάκι και τραυματίστηκε, μας ενημέρωσε.

Στα νερά των λιμνών πάντως συνεχίζουν να επιπλέουν αντικείμενα και παρ΄ότι υπάρχουν άτομα της καθαριότητας του Δήμου στην πλατεία, δεν ζητάνε την απόχη, όπως κάνουν εδώ και χρόνια, από τον Ι. Ναό για να τα μαζέψουν, έως να φτάσουν τα Θεοφάνια και να γίνει ο γενικός καθαρισμός τους.

Στα βρόμικα νερά επιπλέουν πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες από σνακς, πλαστικές σακούλες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι φυσαλίδες είναι αμέτρητες όπως και τα φύλλα των δένδρων.

Κάτοικος της περιοχής που συχνάζει στην πλατεία μας ενημέρωσε πως εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί ένα μόνο από τα συντριβάνια, ενώ επί πολλούς μήνες το πάνω μέρος των λιμνών που υπήρχε τεχνητός καταρράκτης είναι εκτός λειτουργίας.

Ένας άλλος συμπολίτης μας, έκανε λόγο για τις πολλές σπασμένες φούσκες των φωτιστικών οι οποίες επί χρόνια δεν αντικαθίστανται από το Δήμο.

Από ορισμένες αυτές κρέμονται καλώδια, ενώ άλλες λάμπες είναι καμένες.

Μια κυρία μας μίλησε για το χώρο της παιδικής χαράς και το δάπεδό της, που είναι επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν.

Η πλατεία του Προφήτη Ηλία, είναι μια πολύ όμορφη πλατεία, εάν διορθωθούν οι ατέλειες της θα είναι ξεχωριστή.

Πάντως μπροστά στον Ι. Ναό οι εφημέριοι και πιστοί τοποθέτησαν την παραδοσιακή Φάτνη μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Ιησού…