Μια σημαντική δράση δέχεται πυρά και κακεντρεχή σχόλια

Τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες εφημερίδων της πόλης μας, αλλά και ιδιωτών έχουν κατακλυστεί από άρθρα, δημοσιεύματα, κακίες, καρφιά, μπιχτές και κάθε είδους χαρακτηρισμό για μια εκδήλωση που έλαβε χώρα με επιτυχία στην πόλη μας.

Αυτή ήταν ο Μαστογραφικός Έλεγχος που διοργάνωσε, πλήρωσε και έφερε εις πέρας ο Συνδυασμός του κ. Γιαγκα.

Έως τώρα η εφημερίδα μας δεν έχει γράψει την άποψη της επί του προκειμένου, παρά μόνο κατέγραφε τα γεγονότα.

Με την εξέλιξη όμως που έχουν πάρει τα πράγματα και αντί να είμαστε χαρούμενοι πως 87 συμπολίτισσές μας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, έκαναν μια πολύ σημαντική εξέταση καθόμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας.

Ο κ. Γιάγκας μας έστειλε μια καινούργια επιστολή, στην οποία ξεχειλίζει η οργή του για την άδικη επίθεση που κατά την άποψή του, δέχεται.

ΔΕΝ τη δημοσιεύουμε όμως σαν μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μείνουμε με το αποτέλεσμα της εκδήλωσης που ήταν πολύ σημαντικό για τις γυναίκες μας.

Καταθέτουμε όμως την άποψή μας και περιγράφουμε τα γεγονότα όπως τα ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Μία από τις σημαντικότερες προσφορές που έχουν γίνει στις γυναίκες της πόλης μας, από μη κρατικό φορέα και πληρώθηκε από τσέπη ιδιώτη, είναι αυτή που έλαβε μέρος στις 7 Δεκεμβρίου στον Προφήτη Ηλία και αφορούσε τον ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφικό Έλεγχο, για τις συμπολίτισσές μας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πήραν οι γυναίκες του συνδυασμού του κ. Μιχάλη Γιάγκα και σε συνεννόηση με την Αντικαρκινική  Εταιρεία, μέσω του υπ. Δημάρχου,  σχεδίασαν και συμφώνησαν να πληρώσουν μάλιστα για την πρωτοβουλία τους αυτή και 400 ευρώ.

Μεσολαβητής στην πρωτοβουλία των γυναικών του συνδυασμού ήταν ο κ. Γιάγκας, ο οποίος και διαχειρίστηκε την αλληλογραφία και τις λεπτομέρειες με την Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ενώ λοιπόν είχαν συμφωνηθεί τα πάντα μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια, είχε οριστεί και η ημερομηνία και είχε κυκλοφορήσει και η αφισσέτα της δράσης, υπήρξαν αντιδράσεις από ορισμένα άτομα, διότι χαρακτήρισαν την απόφαση των γυναικών του Συνδυασμού του κ. Γιάγκα, σαν προεκλογική κίνηση.

Απευθύνθηκαν στην Αντικαρκινική Εταιρεία και με αυτό το επιχείρημα κατάφεραν να αναβάλλουν τον Μαστογραφικό έλεγχο, παρ΄ότι ήδη ο αριθμός των γυναικών που είχαν κάνει αίτηση για την εξέταση αυτή, ξεπερνούσε εκείνη τη στιγμή, τις 60 συμπολίτισσές μας.

Η παράταξη του κ. Γιάγκα αποδέχτηκε πρόταση της Αντικαρκινικής Εταιρείας να αφαιρεθεί η συμμετοχή του συνδυασμού του κ. Γιάγκα από την δράση αυτή προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Προτάθηκε να γίνει σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Αντικαρκινική Εταιρεία το αποδέχτηκε.

Με βάση τη νέα συμφωνία έπρεπε να βρεθεί όμως ο χορηγός ο οποίος θα πλήρωνε από το βαλάντι του τα 400 ευρώ.

Βρέθηκε το μέλος του ΒΕΠ, συμπολίτης μας κ. Γιώργος Παπαμανώλης ο οποίος και κατέβαλε το ποσόν αυτό.

Ο κ. Παπαμανώλης όμως τυγχάνει να είναι στέλεχος της παράταξης του κ. Γιάγκα και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του.

Έχουμε λοιπόν:

1. Τον κ. Γιάγκα να συντονίζει και να ασχολείται καθημερινά  με το θέμα.

2. Τις γυναίκες του συνδυασμού του να δέχονται αιτήσεις και να ασχολούνται με κάθε λεπτομέρεια για την επιτυχία της δράσης.

3. Τον κ. Παπαμανώλη να πληρώνει 400 ζεστά ευρώ στην Αντικαρκινική Εταιρεία.

Μετά από τα παραπάνω, ο Συνδυασμός του κ. Γιάγκα δε δικαιούται να είναι υπερήφανος για την ανθρωπιστική προσφορά του, που δεν είναι η πρώτη και να την προβάλλει;

Έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός, η συμμετοχή σε αιμοδοσίες, η ενημέρωση των κατοίκων με έντυπο, για τον ιό του Νείλου, πάλι πληρωμένο από την τσέπη τους.

Γιατί παρεξηγούνται ορισμένοι και κατακρίνουν αυτήν την πράξη προσπαθώντας να τη μειώσουν;

Ας απευθυνθούν στις γυναίκες που ωφελήθηκαν από τον Μαστογραφικό Έλεγχο και ας ζητήσουν την άποψη τους.

Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι πως εκείνοι που κυρίως με τα δημοσιεύματά τους προσπαθούν να μειώσουν τη συγκεκριμένη δράση, συχνά – πυκνά, μοιράζουν στην ίδια πλατεία του Προφήτη Ηλία, πατάτες, πορτοκάλια και μαρούλια και διατυμπανίζουν αυτή την μοιρασιά κηπευτικών και φρούτων σαν θεάρεστη, ανθρωπιστική και φιλέσπλαχνη πράξη.

Μάλιστα κάνουν ότι έκανε και ο κ. Γιάγκας και ακόμα περισσότερα.

Βγάζουν φωτογραφίες, ποζάρουν και καμαρώνουν και με το δίκιο τους, αφού προσφέρουν.

Μάλιστα κυκλοφορούν και ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ για τη δράση τους.

Δεν έχουμε δει όμως κανένας από τους “θιγέντες” να στείλει καμία επιστολή στο Σωματείο της Λαϊκής που φέρνει τα τρόφιμα και να καταγγείλει την πράξη τους σαν προεκλογική κίνηση.

Ας προσέξουμε λοιπόν όλοι μας τις υπερβολές και να αντιδρούμε το ίδιο σε ίδιες πράξεις… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτές ήταν οι σκέψεις μου και η άποψή μου.

 

 

 

Πάρις Βαμβακόπουλος