Απάντηση του Δημάρχου κ. Καπλάνη για το παλαιό Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Με οκτώμισι μήνες καθυστέρηση ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου απάντησε σε επιστολή, με ερωτήματα που αφορούν το παλαιό Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” και τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και το αφορούν.

Την επιστολή είχαν καταθέσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάγκας, Σιαραμπή και Ανίσσας, τον περασμένο Μάρτιο.

Τα κύρια σημεία της επιστολής – απάντησης του κ. Καπλάνη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαφωτιστική, είναι:

1. Το πρόστιμο της Πολεοδομίας προς το Δήμο έχει γνωστοποιηθεί σε αυτόν από το 2007.

2. Ο Δήμος δεν το αναγνώρισε, αλλά δεν κατάφερε να το σβήσει παρ΄ότι δικαιώθηκε, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με προσφυγή που έκανε.

3. Ο Δήμος με αγωγή του, από το 2013, κατά του μισθωτή του Αναψυκτηρίου διεκδικεί το ποσόν των 419.197,49 ευρώ, για θεωρητική απώλεια μισθωμάτων (sic) και η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο Αθηνών.

4. Κατά την άποψη μας, το σημείο που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει εάν ο Δήμος δικαιωθεί και αναγκαστεί ο μισθωτής να καταβάλλει των ποσόν  419.197,49 ευρώ, αναφέρεται στην απαντητική επιστολή του Καπλάνη και είναι το εξής:

Παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντηση του Δημάρχου κ. Καπλάνη και στη συνέχεια την επιστολή με τα ερωτήματα των τριών Δημοτικών Συμβούλων:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, 2-4-2018

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Αγίας Βαρβάρας
Κ. Νικόλαο Κολιάκο
ΑΙΤΗΣΗ

Κύριε Πρόεδρε,

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου 2018 και στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών της παρ. 2 του άρθρου 79 του Ν. 4316/14» κατατέθηκε εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας για υπαγωγή στη ρύθμιση, βεβαιωμένης οφειλής του Δήμου προς την Δ.Ο.Υ Κορυδαλλού ύψους 234.552,50 ευρώ που με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στο ποσό των 514.835,84 ευρώ.

Η οφειλή αυτή, σύμφωνα πάντα με την οικονομική υπηρεσία, προέρχεται από επιβληθέν σε βάρος του Δήμου πρόστιμο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δυτικού Τομέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς «περί ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής αναψυκτηρίου – εστιατορίου, στο όρος Αιγάλεω» και αφορά το αναψυκτήριο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση ο Δήμος θα επιβαρυνθεί τελικά με το ποσό των 254.459,06 ευρώ και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο 260.376,80.

Το πρόστιμο αυτό και τη νομιμότητά του αμφισβητεί με δημόσια δήλωσή του ο πρώην Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος και ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για κακοδιαχείριση και μη είσπραξη οφειλών.

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κος Καπλάνης αποχώρησε και δεν συμμετείχε στη συζήτηση, αν και είναι βασικός γνώστης της υπόθεσης.

Επειδή κατά τη συζήτηση υποστηρίχθηκαν στοιχεία που δεν διασαφηνίστηκαν και έγιναν σοβαρές καταγγελίες χωρίς να δύνεται η δυνατότητα στους άμεσα εμπλεκόμενους να τοποθετηθούν.

Επειδή έμειναν αναπάντητα ερωτήματα και αιχμές συνεχίζουν να προστίθενται μέσω των μέσων ενημέρωσης

Επειδή το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά και την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου και την επιβάρυνση των δημοτών.

Επειδή η πλειοψηφία των συμβούλων ψήφισε τη λογική πρόταση να γίνει ρύθμιση για να γλυτώσουν οι Δημότες 260.000 ευρώ, ενώ τρεις συνάδελφοι την καταψήφισαν, προφανώς τασσόμενοι με την άποψη του πρώην Δημάρχου εξ αιτίας διαφορετικής ίσως πληροφόρησης, αφού δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι επιθυμούν την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Επειδή δεν είναι θεμιτό, ηθικό και δημοκρατικό να μένουν αιωρούμενα ζητήματα τόσο σοβαρά και φυσικά κινούμενοι όλοι από το αμέριστο χρέος μας προς τα καθήκοντά μας ως δημοτικοί σύμβουλοι απέναντι στο λαό αυτής της πόλης

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε να φέρετε για συζήτηση το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και των οφειλών που απορρέουν από αυτό, τόσο του Δήμου όσο και των οφειλετών του προς το Δήμο, με απαραίτητη την παρουσία του Δημάρχου, του νομικού συμβούλου του Δήμου και όποιου ακόμη κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθεί ή όποιου το επιθυμεί όντας γνώστης ή άμεσα εμπλεκόμενος, προκειμένου το σώμα και οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων και της διαμορφούμενης κατάστασης.

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι

1) ΓΙΑΓΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
2) ΣΙΑΡΑΜΠΗ ΝΙΚΗ
3) ΑΝΝΙΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ

Η κ. Καρανάσιου προσυπογράφει το αίτημα ως εξής:
Αιτούμαστε να φέρετε για συζήτηση το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και των οφειλών που απορρέουν από αυτό, τόσο του Δήμου όσο και των οφειλετών του προς το Δήμο, με καλεσμένους στη συζήτηση όλους τους εμπλεκόμενους.

4) ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ