Ηρώ Καραγιώργη: “Όνειρό μου είναι, η Σχολή Χορού του Δήμου, να γίνει Επαγγελματική”

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ανοιχτά μαθήματα της Σχολής Χορού του Δήμου μας και συγκεκριμένα τμημάτων του Μπαλέτου.

Αυτά πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Σχολής, που λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το Σύλλογο Ποντίων, στη γωνία Μεγ. Αλεξάνδρου και Καραολή.

Ο χώρος όμορφα διαρυθμισμένος, πεντακάθαρος, σε περιβάλλει με μια ζεστασιά, με το που θα εισέλθεις σε αυτόν, η οποία πηγάζει κυρίως από το Ανθρώπινο δυναμικό της, με προεξάρχουσα την Διευθύντρια της Σχολής κ. Ηρώ Καραγιώργη.

Σε ένα από τα διαλείμματα των μαθημάτων, μεταξύ δύο διαφορετικών τάξεων, η κ. Καραγιώργη μας φιλοξένησε στο γραφείο της και ανταλλάξαμε απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή Χορού.

Ο τρόπος και το πάθος με τον οποίο  μιλάει για τη Σχολή Χορού, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για το λόγο που η Σχολή, ακόμα και στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, μεγαλουργεί και αυξάνονται συνεχώς οι μαθητές της.

Εφέτος συμμετέχουν στα διάφορα τμήματα της Σχολής εκατοντάδες άτομα.

371 συμμετοχές όλων των ηλικιών σε αυτά και το ενδιαφέρον για νέες εγγραφές παραμένει από συμπολίτες μας, παρότι η εκπαιδευτική χρονιά είναι σε εξέλιξη.

Στη Σχολή χορού λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Μπαλέτο, Ρυθμική, Μοντέρνο, Latin, Flamego, Hip – Hop και Salsation.

Σε απάντηση για τις προσδοκίες και τα όνειρά της, για το που μπορεί να φτάσει η Σχολή η κ. Καραγιώργη μας δήλωσε ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Πράγμα που σημαίνει πως θα μπορεί να δίνει πτυχία τα οποία θα μετράνε στην αγορά εργασίας.

Οι άμεσες συνεργάτιδές της στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται και δείγματά της είδαμε στις αρχές της χρονιάς που φεύγει, είναι οι κ.κ. Βαρβάρα Γούμενου, Σίσυ Μπαξεβανάκη, Ιωάννα Γιαουτζή, Κάλυ Τσιούφα και Ηρώ Απέργη.

Στις εκδηλώσεις που είχαν γίνει στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” με ιδιαίτερη επιτυχία, ανάμεσα στα εκατοντάδες κορίτσια, υπήρχαν και δύο αγόρια.

Την είχαμε ρωτήσει τότε σχετικά με την μικρή προσέλευση αγοριών στα Τμήματα Χορού και μας είχε απαντήσει τότε αφοπλιστικά και με βεβαιότητα πως: “μετά τις εκδηλώσεις και με την άψογη παρουσία των δύο αγοριών, που συμβαίνει να είναι και παιδιά της, το κλίμα θα αναστραφεί και το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν κι άλλα αγόρια”.

Αυτά μας είχε δηλώσει τότε.

Τη νέα χρονιά που διανύουμε τα αγόρια στη Σχολή Χορού, αυξήθηκαν σε ΕΠΤΑ!!!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο γραφείο της δεν έπαψε να απαντά σε τηλεφωνήματα,  στη σταθερή και στη κινητή της συσκευή, να δίνει λύσεις σε μικροπροβληματάκια και απορίες συνεργατών της και να καθοδηγεί μια καλοκουρδισμένη μηχανή, που ακούει στο όνομα “ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ”, η οποία έχει ταυτιστεί η πορεία της με την παρουσία της ίδιας σε αυτήν…

Ο χρόνος του διαλλείματος κύλησε γρήγορα και με την κ. Καραγιώργη κατευθυνθήκαμε και παρακολούθήσαμε το ανοικτό μάθημα, ενός από τα τμήματα Μπαλλέτου της Σχολής…