ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ: “Δύο νικητές σε έναν αγώνα μπάσκετ…”

Αντί της ανάλυσης του αγώνα Νίκης Αμαρουσίου-Πολυνίκη και εκφράζοντας την πλήρη απογοήτευση μας για  τα  «διαιτητικά τερτίπια»,  παραθέτουμε το ουσιαστικό κέρδος της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Τον μεγάλο νικητή του παιχνιδιού, την προσπάθεια ενός νεαρού αθλητή, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε, να βρει τρόπο να «φωνάξει» παρών για λογαριασμό όλων των νεαρών παικτών που πασχίζουν και δικαιούνται να καρπώνονται τον ιδρώτα  της προσπάθειας τους .

Αυτό το «παρών» που είναι ο στόχος και της Διοργανώτριας Αρχής.

ΔΥΟ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ –

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Η λογική λέει πως πάντα υπάρχει ένας νικητής σε κάθε αναμέτρηση.

Σε εκείνη όμως της Δευτέρας  10/12 η Νίκη Αμαρουσίου κέρδισε και συνεπώς είναι η  τροπαιούχος της αναμέτρησης.

Υπάρχει όμως και ένας, τουλάχιστον,  νικητής που με την δική του νίκη απέδωσε το πλήρες νόημα της έννοιας «ανάπτυξη αθλητών και αθλήματος», χάρισε στην διοργανώτρια αρχή ένα δείγμα θέλησης, προσπάθειας και επίμονης δουλειάς μέσα στο γήπεδο κόντρα σε ύπουλα χτυπήματα τα οποία στοχεύουν τόσο την ίδια όσο και τα υγιή σωματεία.

Ο 19χρονος Χρήστος Δημούλη, όπως και ο δίδυμος αδελφός του Τάσος, μεγάλωσαν σε ένα ορεινό χωριό της Ναυπακτίας όπου η λέξη γήπεδο μπάσκετ ήταν άγνωστη.

Για να «παίξουν», να απολαύσουν το άθλημα που λάτρεψαν από μικροί έπρεπε να πληρώνουν εισιτήριο στο τοπικό ΚΤΕΛ, να ταξιδεύουν μία περίπου ώρα για να βρεθούν σε ένα ανοικτό στοιχειώδες γήπεδο μπάσκετ.

Ίδια δαπανηρή και κουραστική ήταν και η επιστροφή στο σπίτι..

Η τύχη μέσα  από τις Πανελλήνιες εξετάσεις έφερε τα 2 αδέλφια στο ΤΕΙ Αθήνας και μαζί την ελπίδα επιτέλους να μπορέσουν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα.

Άστρο καλό για τον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας η απόρριψη τους από τις  ομάδες  στις οποίες απευθύνθηκαν για να ενταχθούν στο δυναμικό τους.

Παίκτης της ομάδας μας τους προέτρεψε να έλθουν στην Αγία Βαρβάρα, η αρχή έγινε.

Η όρεξη για δουλειά έγινε πράξη μέσα στο γήπεδο, η διάθεση να καλύψουν το χαμένο προπονητικά έδαφος έγινε  ιδρώτας και ατελείωτες ώρες μέσα στο κλειστό.

Είτε με τους συμπαίκτες στις προπονήσεις, είτε με ατομικές τους παρουσίες σε απίθανες ώρες μέσα στο παρκέ.

Η σκληρή και ατελείωτη προπόνηση έγινε ολιγόλεπτη συμμετοχή, αλλά ουσιαστική σε απόδοση, σε κάποια παιχνίδια .

Η συνεχής εξέλιξη βρήκε τον Χρήστο να αρπάζει την ευκαιρία της μεγάλης σε διάρκεια συμμετοχή στον κρίσιμο αγώνα της 10ης Δεκεμβρίου.

Μπήκε αλλαγή, ξεπέρασε το τρακ και επί 15 λεπτά έγινε στα 19 του  συντονιστής της προσπάθειας του  Πολυνίκη.

 Να κατακτήσει το ροζ φύλλο κόντρα στις ασχήμιες που συνέβαιναν.

Η αρχικά μουδιασμένη συμμετοχή, η ενθάρρυνση των συμπαικτών  του έδωσε την δύναμη, το θάρρος να πάρει πρωτοβουλίες σαν να έπαιζε καιρό, και ας ήταν η 1η του ουσιαστική συμμετοχή σε αγώνα της  Α΄ ΕΣΚΑ.

Η χαρά της απόλυτης πετυχημένης συμμετοχής δεν έμελλε να γίνει ολοκληρωτικά δική του.

Οι παράγοντες εκείνοι που προκαθορίζουν κάποιες αποφάσεις  στους αγώνες τον έκαναν να εκνευριστεί, να λυπηθεί, να κλάψει για μια ακόμη Δευτέρα μιας και το ίδιο σκηνικό είχε μόλις ξανά στηθεί και ολοκληρωθεί.

Η χαρά του, σημαδιακά θα σκεφτόταν κάποιος , δεν αποτυπώθηκε καν στο φύλλο αγώνα!!!! Δεν μπήκε στην ιστορία της αναμέτρησης της 10ης Δεκεμβρίου!

Αυτή την συμμετοχή, αυτή την προσπάθεια όπως και των υπολοίπων συμπαικτών του την καταδικάζουν σε ήττα κάποιοι που ενοχλούνται από την συμμετοχή τόσων νεαρών παικτών, όλων σε μία ομάδα.

Αυτή την χαρά σφραγίδα της πραγματικής Ανάπτυξης του Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης την στερούν κάποιοι από τα παιδιά που μαζεύονται στα γήπεδα της Αγίας Βαρβάρας.

Από την πλευρά μας όμως οφείλουμε ένα ΠΕΛΩΡΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  σε αυτούς τους από-ρυθμιστές μιας και με τις δικές τους ενέργειες εμείς αναδείξαμε ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΝΕΑΡΟ  ΑΘΛΗΤΗ σε πολύ καλή μονάδα για εμάς, στολίδι για την έννοια του αθλήματος και της διοργανώτριας αρχής.

Κρίμα για την αναλγησία ορισμένων, μπράβο στα παιδιά αυτά και τους προπονητές τους που εδώ στην εσχατιά του μπάσκετ της Αττικής και της ΕΣΚΑ  δείχνουν με την συνεχή τους πρόοδο τι πραγματικά σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Χρήστο μέσα από το δικό σου βίντεο αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των συμπαικτών σου.

Μέσα από το δικό σου βίντεο να είσαι σίγουρος κάποιοι θα καταλάβουν , έστω πρόσκαιρα, ότι σε αδικούν σκόπιμα.

‘Όσο και να το ξαναπροσπαθήσουν όμως εσύ δεν θα λυγίσεις μιας και έχεις ήδη καλύψει ατέλειωτα χιλιόμετρα για να είσαι σήμερα κοντά σε αυτό που αγαπάς.

ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ BC