Χρειάζεται κατασκευή τοιχίου ή τοποθέτηση κυγκλιδώματος στις λιμνούλες στον Προφήτη Ηλία

Στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με ένα θέμα που αφορά την ασφάλεια των επισκεπτών στην πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Στον χώρο υπάρχουν οι συγκοινωνούντες λιμνούλες και τα συντριβάνια, τα οποία, όταν είναι καθαρά τα νερά τους, είναι πανέμορφα.

Υπάρχει όμως ένα τρωτό σημείο το οποίο έχουμε θίξει στο παρελθόν και επανερχόμαστε με το παρόν δημοσίευμά μας, διότι παρότι εγκυμονεί κινδύνους, ο Δήμος για δικούς του λόγους δεν φαίνεται να το παίρνει σοβαρά.

Ο λόγος για ορισμένα σημεία όπου οι λιμνούλες, οι οποίες έχουν σχετικό βάθος δεν έχουν κάποιο προστατευτικό τοιχίο ή καλαίσθητο κιγκλίδωμα, το οποίο να προστατεύει κάποιο παιδί ή μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο, να βρεθεί μέσα σε αυτές με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σημειώνουμε πως στο παρελθόν υπήρξε πτώση ηλικιωμένης συμπολίτισσάς μας σε αυτές. Η συμπολίτισσά μας ανεσύρθει νεκρή από την λιμνούλα και υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική υπόθεση των συγγενών της κατά του Δήμου.

Ίσως ο Δήμος να μην προχωράει στην τοποθέτηση κάποιας προστατευτικής κατασκευής, την οποία θα μπορούσε να επικαλεσθεί η πλευρά των συγγενών της αποβιούσας, σαν παραδοχή αμέλειας εκ μέρους του, για το δυστύχημα.

Όπως και να έχει το θέμα, ο Δήμος πρέπει να πάρει μέτρα προστασίας των επισκεπτών στην πλατεία.

Οι φωτογραφίες μας άλλωστε είναι χαρακτηριστικές.

Ενώ σε όλη την πλατεία υπάρχει υπερυψωμένο τοιχίο με τις λιμνούλες, σε δύο σημεία δεν υπάρχει και το επίπεδο της πλατείας είναι στην ευθεία με τα χείλη αυτών.

Με την ευκαιρία εδώ και πολλούς μήνες, πάρα πολλές φούσκες από τα φωτιστικά της  πλατείας είναι σπασμένες και λείπουν.

Μήπως ο Δήμος να τις αντικαθιστούσε και να έβαζε λάμπες στα φωτιστικά που δεν εχουν και κρέμονται τα ηλεκτροφόρα καλώδια;