Πρωί – πρωί ο Δήμος ξήλωσε και τοποθέτησε σωστά πινακίδες του ΚΟΚ, στη Στέφανου Σαράφη…

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου στο χθεσινοβραδινό μας άρθρο (Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου) που αφορούσε την παραπλανητική σηματοδότηση  ΚΟΚ, που υπήρχε στο κομμάτι της Στέφανου Σαράφη, μεταξύ των οδών Αβέρωφ και Γεννηματά και η οποία μετέτρεπε την οδό Στέφανου Σαράφη από μονόδρομο με κατεύθυνση τον Κορυδαλλό, σε διπλής κυκλοφορίας.

Η λανθασμένη τοποθέτηση πινακίδων, οι οποίες παρέσυραν τις τελευταίες εβδομάδες τους οδηγούς με κίνδυνο μετωπικών συγκρούσεων, έλαβε τέλος πρωί – πρωί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Συνεργείο του Δήμου ξήλωσε πινακίδες STOP οι οποίες είχαν τοποθετηθεί και δεν χρειάζονταν, αλλά απεναντίας καθοδηγούσαν τους οδηγούς να παρανομήσουν άθελά τους, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς από την ανάποδη κυκλοφορία οχημάτων.

Επίσης τοποθέτησε πινακίδες στη γωνία Εμμ. Δημητρίου και Στέφανου Σαράφη, με τις οποίες απαγορεύει την δεξιά στροφή.

Τέλος τοποθετήθηκαν ακόμα δύο πινακίδες, οι σημαντικότερες που έλειπαν από τη γωνία Γεννηματά και με τις οποίες ενημερώνουν τους οδηγούς πως απαγορεύεται η στροφή αριστερά στην Στέφανου Σαράφη.

Συμπολίτης μας τις τελευταίες εβδομάδες είχε γίνει μπαλάκι πινγκ – πονγκ από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η οποία με συνεχείς δικαιολογίες, δεν φρόντιζε για την αποκατάσταση της ασφάλειας πεζών και οδηγών, με την τοποθέτηση των σωστών πινακίδων του ΚΟΚ, όπως ο ίδιος μας εξιστόρησε την ταλαιπωρία του.

Μάλιστα μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου υποστήριξε σε μία από τις επισκέψεις συμπολίτη μας στη Δημαρχία, πως κάποιος άγνωστος είχε δημιουργήσει το ΑΛΑΛΟΥΜ  στην κατεύθυνση της κυκλοφορίας και πως ο Δήμος θα εκινείτο νομικά εναντίον του!!!

Σε τελευταία επαφή του ίδιου συμπολίτη μας, πριν τρεις εβδομάδες, η μηχανικός τον ενημέρωσε πως έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης για το θέμα, με εσωτερική αλληλογραφία.

Παρά την ενημέρωση όμως του Δήμου επί εβδομάδες, δυστυχώς δεν είχε γίνει τίποτα.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η  εφημερίδα μας συνέβαλε στην αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας των οδηγών και πεζών με το δημοσίευμά μας.