Εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, έγιναν παρουσία του Δημάρχου κ. Καπλάνη και του υπ. Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας, στην οδό Σερίφου 2.

Ο Γιατρός κ. Γραφάκος, από το Σύλλογο “Όραμα Έλπίδας”, έκανε την παρουσίαση του θέματος, ενώ η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας κ. Αθανασία Μιγδάκη  μίλησε επίσης για το θέμα αυτό, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου στην πόλη μας.

Οι κ.κ.  Καπλάνης και Πατούλης εξήραν τις προσπάθειες του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” και τα αποτελέσματα αυτής της εθελοντικής δράσης.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Καπλάνης χαιρέτησε την εκδήλωση δηλώνοντας: «Δημιουργήσαμε εδώ ένα χώρο υποδοχής για τους δημότες μας, το  Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών  που σκοπό έχει να δώσει ελπίδα και ζωή στους συνανθρώπους μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών και είναι χαρά μας που συμβάλουν σε αυτό ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ .

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, υπ. Περιφερειάρχης δήλωσε: «Εγκαινιάσαμε σήμερα άλλη μια νέα δομή με σκοπό τη μετάδοση ενός σπουδαίου μηνύματος που δίνει ελπίδα για ζωή στους συνανθρώπους μας που νοσούν. Οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας, είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτή την πρωτοβουλία για κοινωνική αλληλεγγύη και υποστήριξη μέσα από μια απλή διαδικασία που όμως έχει τεράστια αξία».

Ο γιατρός κ. Γραφάκος εξήγησε στους παρευρισκομένους, πως γίνεται η λήψη και πως λειτουργεί το σύστημα με τους δότες και λήπτες.

Η ΕΔΟΚ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΘΑ είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Δύο άτομα θα ειδικευτούν στην λήψη υλικού (Φίλη, Ταζλακίδη).