Με ιδιαίτερη επιτυχία ο Προληπτικός Μαστογραφικός Έλεγχος

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση συμπολιτισσών μας εξελίχτηκε ο Προληπτικός Μαστογραφικός Έλεγχος, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στον Προφήτη Ηλία.

Ξεκίνησε στις 9:00΄η ώρα το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από δώδεκα περίπου ώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό σχεδιασμό, αφού η προσέλευση των γυναικών ήταν συνεχής και μεγάλη.

Ογδόντα επτά συμπολίτισσές μας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ, τον έλεγχο αυτό, στη σύγχρονη κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Το οικονομικό κόστος της δράσης, το οποίο ανήλθε στο ύψος των 400 ευρώ, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συμπολίτης μας κ. Γιώργος Παπαμανώλης, στέλεχος και υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Μιχάλη Γιάγκα.

Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Προέδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έδωσε το παρόν του και παρακολούθησε από κοντά τη δράση που έγινε.

Σημαντική ήταν και η συμβολή των γυναικών του συνδυασμού του κ. Γιάγκα, οι οποίες συντόνισαν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και οι συμπολίτισσές μας που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, “έσταζαν μέλι” για εκείνες…

Μετά το πέρας της σημερινής εκδήλωσης, οι άνθρωποι που συνέβαλαν καθοριστικά για την πραγματοποίηση της, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Δήλωση του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

 κ. Ανδριανού Μιχάλαρου

Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, δήλωσε τα εξής:

«Εγώ και η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Διευθυντή μας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» κ. Μιχάλη Γιάγκα, καθώς και του τμήματος γυναικών της παράταξής του, θέσαμε υπό την αιγίδα μας τη δράση «Ψηφιακή εξέταση μαστού» από την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σαν μια πράξη μοναδικής προσφοράς ζωής, στις γυναίκες της πόλης της Αγίας Βαρβάρας.

Σε μας, είναι γνωστή η ευαισθησία του κ. Γιάγκα σε θέματα υγείας και κοινωνικής προσφοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνάδελφοί του στον επιμελητηριακό χώρο τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και τον εκλέγουν Πρόεδρο για επτά συνεχόμενες θητείες και για πάνω από είκοσι χρόνια, ως εκ τούτου, ήταν αδύνατον να αρνηθούμε στο αίτημά του.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τη συνεργασία,  η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα εμπόδιζαν την υλοποίηση της δράσης.»

………………………

Δήλωση του κ. Γιώργου Παπαμανώλη  Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΒΙΚ ΑΕ, χορηγού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τη σημερινή δράση 

Ο κ.  Γιώργος Παπαμανώλης, επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, συνομίλησε με συμπολίτες μας και στη συνέχεια έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Μιχάλης Γιάγκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», και το τμήμα γυναικών της παράταξης, μου ζήτησαν να αναλάβω την χορηγία της δράσης «Ψηφιακή εξέταση μαστού στις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας» που θα γίνονταν από την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Σχεδόν κάθε σπίτι , μεταξύ των οποίων και το δικό μου, έχει πληγεί και έχει γνωρίσει την επέλαση του καρκίνου του μαστού. Οι προληπτικές εξετάσεις βοηθούν στην ανακάλυψη του καρκίνου σε πρώιμα στάδια με αποτέλεσμα οι θεραπείες να  είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν σε ίαση.

Για το λόγο αυτό και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Μιχάλη Γιάγκα, το όραμά του για την πόλη μας, την αποφασιστικότητά του, την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά του, όπως επίσης και την δημιουργική ομάδα γυναικών του συνδυασμού του που τον περιβάλλει, αμέσως και με χαρά δέχθηκα να γίνω χορηγός.

Εξ άλλου αυτά τα χαρακτηριστικά του κ. Γιάγκα και της ομάδας του με καθοδηγούν να είμαι  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του.

Έχουμε πολλά να κάνουμε και να δώσουμε στη πόλη που  γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι σήμερα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εξεταστούν 87 γυναίκες. Παράλληλα αποδεικνύεται και η αναγκαιότητα ανάληψης τέτοιων δράσεων και από άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για να καλυφθούν οι ανάγκες εξέτασης και πρόληψης στα θέματα υγείας.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τη συνεργασία»

…………………………..

Δήλωση του Μιχάλη Γιάγκα, Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα το τμήμα γυναικών της παράταξης «Αγία Βαρβάρα  – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να προσφέρουν στις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ. Μια δωρεάν προληπτική εξέταση μαστού.

Τις ευχαριστώ επίσης  για την εθελοντική τους συνεισφορά στην όλη διοργάνωση .

Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά που έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη δράση.

sdr

Ευχαριστώ τον Γιώργο Παπαμανώλη, συνδημότη μας και υποψήφιο με το συνδυασμό μου, γιατί με χαρά ανέλαβε χορηγός και κάλυψε το κόστος λειτουργίας της μονάδας με το ποσό των 400 ευρώ.

Ευχαριστώ τον προϊστάμενο του Ιερού  Ναού του προφήτη Ηλία Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Καλονάκη, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρωτοβουλία και παρείχε κάθε είδους διευκόλυνση για την επιτυχία της.

Ευχαριστώ τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την παραχώρηση του χώρου.

Τέλος ευχαριστώ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την πραγματοποίηση της δράσης, αλλά και γιατί δεν ενέδωσε στις κακόβουλες παρεμβάσεις για ματαίωση της εκδήλωσης.

Για το τελευταίο θα μιλήσουμε άλλη ώρα.

Σήμερα αισθανόμαστε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, υπερήφανοι που πραγματοποιήθηκε η δράση και δώσαμε την ευκαιρία, έστω και μία γυναίκα, αν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, να προλάβει να το αντιμετωπίσει.

Καλλιεργώντας την πρόληψη, ανθίζει η ζωή.

Ευχόμαστε σε όσες εξετάστηκαν καλά αποτελέσματα. 

Εκ μέρους των Γυναικών του συνδυασμού του κ. Γιάγκα, κ. Σταυρούλα Μπαντούνα μας απέστειλε την παρακάτω δήλωση, σχετικά με την εκδήλωση:

“Καλλιεργώντας την πρόληψη ανθίζει η ζωή”.

Διακινηθήκαμε  από το σκεπτικό αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μια δράση ζωής για τις γυναίκες της πόλης μας.

Μια δράση που αντικατοπτρίζει την γενικότερη αντίληψη και φιλοσοφία της παράταξης μας και αποτελεί συνέχεια των κοινωνικών δράστηριοτήτων που έχουμε κατά καιρούς αναπτύξει.

Όπως εμβολιασμούς, αιμοδοσία, ενημέρωση για τον ιο του δυτικού Νείλου κ.ά.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας σ αυτές τις πρωτοβουλίες, μας οπλίζουν με θέληση και αποφασιστικότητα να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε και άλλες κοινωνικού περιεχομένου εκδηλώσεις”.