Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα οικόπεδα στην Π. Π. Γερμανού

Μία πολύ σημαντική δράση λαμβάνει μέρος εδώ και δέκα ημέρες στην πόλη μας.

Πρόκειται για την εκστρατεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιείτε στο ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν, το οποίο την περασμένη εβδομάδα ήταν στην Ελ. Βενιζέλου απέναντι από το Σχολικό συγκρότημα.

Στον επάνω όροφο του δυόροφου οχήματος υπάρχουν θέσεις, προτζέκτορας και οθόνη προβολής για ταινίες σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Αυτήν την εβδομάδα, έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, το πούλμαν θα βρίσκεται στα οικόπεδα επί της οδού Π. Π. Γερμανού, απέναντι από το αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”.

Τα συγκεκριμένα οικόπεδα επί χρόνια τα χρησιμοποιούν οι γύρω κάτοικοι σαν χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους, χωρίς ποτέ ο Δήμος να τους ζητήσει να τα απομακρύνουν.

Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, που είχε επιλεγεί  το πούλμαν της Ανακύκλωσης  να χρησιμοποιεί τον χώρο για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, ο Δήμος εγκαίρως με ταινίες και ανακοινώσεις του ζήτησε από τους οδηγούς να μη παρκάρουν στα οικόπεδα.

Δυστυχώς οι οδηγοί που ποτέ δεν ενοχλήθηκαν από το Δήμο, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, την ανακοίνωση του Δήμου.

Δεν μετακίνησαν τα οχήματά τους.

Μάλιστα δύο εξ΄ αυτών είναι και μεγάλα φορτηγά.

Το ένα δε εξ αυτών, γερανός είναι παρκαρισμένος στην φάτσα του οικοπέδου και κρύβει το πούλμαν από τον κεντρικό δρόμο της Π. Π. Γερμανού, μετριάζοντας την οπτική επαφή του, από πεζούς και εποχούμενους.

Τι να πεί κανένας…