Με Ιερά κατάνυξη, χιλιάδες πιστοί στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας ΜΑΣ!!!

Με θρησκευτική κατάνυξη, υπομονετικά, με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου οι λειτουργίες και εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Βαρβάρας.

Το πρωί στις 7 έως τις 11 εψάλη  η μεγάλη θεία λειτουργία προς τιμήν της Αγίας, παρουσία πιστών και επισήμων, ενώ η ουρά των πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν, συνεχώς μεγάλωνε, μπροστά από τον Ι. Ναό.

Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας ακολουθία εκατοντάδων πιστών και με τη φιλαρμονική του Δήμου μας, υπό τις οδηγίες του Μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη να δίνει το ρυθμό.

Προηγείτο της εικόνας της Αγίας την οποία έφεραν στους ώμους τους αεροπόροι, ενώ μπροστά τους μητροπολίτες κρατούσαν θήκες με ιερά οστά.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, κ.κ. Αγαθάγγελος, λίγη ώρα ενωρίτερα, από του βήματος, εντός του Ι. Ναού,  με έναν εμπνευσμένο λόγο του, συγκίνησε τους πιστούς, αφού εκτός από το θρησκευτικό μέρος, η ομιλία του περιείχε μία περιγραφή της κοινωνίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και το καθήκον που έχουν οι κρατούντες να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Αγαθάγγελος κάλεσε τους επισήμους και τους πρόσφερε αφεψήματα και αναψυκτικά, στο χώρο της Θεολογικής Σχολής.

Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την περιφορά της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας.