Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου τίμησαν τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη (30-11-2018)

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας τίμησε τον Ολυμπιονίκη αθλητή κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.  Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, συμμετείχαν με ενεργό ρόλο το σύνολο των μελών (μαθητών και δασκάλων) της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

47299271_2277047825660869_3622388315233189888_n

Στην παραπάνω φωτογραφία μας, ο τιμώμενος καλεσμένος μας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Γ΄ Αθήνας, κ. Αδάμ Στάμο, τον νέο Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Τάσο Ασβεστά, τον Δήμαρχο της Πόλης, κ. Γιώργο Καπλάνη, τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ευθύμη Χατζηευσταθίου, τον Γυμναστή κ. Γιώργο Καλλή και πλήθος μαθητών μας για αυτόγραφο και μια αγκαλιά για τον Ολυμπιονίκη μας.

 

«Όλα για όλα!!!» «Όλα για όλα!!» Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016, Η Δικαίωση για τον Σπύρο Γιαννιώτη και το φινάλε μιας λαμπρής σταδιοδρομίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:

Αρχικός χαιρετισμός-καλωσόρισμα του Ολυμπιονίκη αθλητή από τον Διευθυντή του σχολείου και τους άλλους καλεσμένους.

Προβολή του video – αφιερώματος που ετοίμασαν μαθητές και δάσκαλοι για τη ζωή του ξεχωριστού καλεσμένου μας.

Ερωτήσεις μαθητών όλων των τάξεων προς τον επίτιμο Φίλο του σχολείου μας που αφορούσαν μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοθαύμαστη καριέρα του. Ενδεικτικά, για την επικινδυνότητα των νερών που έχει κολυμπήσει, για τις διαφορές στην προπόνηση σε πισίνα και ανοιχτή θάλασσα κ.α. Η θεματολογία και το εύστοχο των ερωτήσεων των παιδιών άρεσαν πολύ στον αθλητή μας.

Θάλασσα μιμική

Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Έκτης Τάξης του σχολείου σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Μουσικού κας. Βασιλικής Νικολάου. Με έμμετρους στίχους γεμάτους ευρηματικότητα και χιούμορ οι μαθητές ξεδίπλωσαν τη μέχρι σήμερα ζωή του Σπύρου Γιαννιώτη εστιάζοντας σε κομβικά σημεία – σταθμούς της λαμπρής πορείας του.

Για το τέλος υπήρχε ακόμη μια έκπληξη για τον Ολυμπιονίκη μας, αφού οι μαθητές μας του χάρισαν ένα κασκόλ κι μία αθλητική εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ με τον αριθμό 9 στην πλάτη και το όνομα «ΔΙΟΝΥΣΗΣ» του μικρού γιου του Σπύρου Γιαννιώτη. Τους μαθητές εν χορώ να φωνάζουν: You never walk alone! και τον εκλεκτό καλεσμένο μας να απαντά: You never swim alone!

DSC_5639

Στο τέλος όλοι οι μαθητές περικύκλωσαν τον «ήρωά» μας για αυτόγραφα, φωτογραφίες και συγχαρητήρια.

αυτόγραφα

Τελειώνοντας να μοιραστούμε μαζί σας τα δύο πιο σπουδαία μαθήματα που διδαχτήκαμε μικροί και μεγάλοι στο μακροβούτι της ζωής του Σπύρου Γιαννιώτη. Πρώτον ότι οι όποιες δυσκολίες στη ζωή μας οφείλουν να μας κάνουν να ανοίγουμε νέους δρόμους όπως μοναδικά το έκανε κι εκείνος. Δεύτερον ότι, τελικά, δεν υπάρχουν πρώτα και δεύτερα μαθήματα και οφείλει το Σχολείο να καλλιεργεί τον Αθλητισμό, τις Τέχνες ώστε κάθε Παιδί να ανακαλύπτει το ταλέντο του για το ίδιο αλλά και για την κοινωνία μας.

DSC_5654

Μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά και το μυαλό όλων όσων τη ζήσαμε…

 Σε ευχαριστούμε Σπύρο!!!

Ευθύμιος Χατζηευσταθίου