Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

 

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της συνεδρίασης υποβλήθηκαν ερωτήσεις προς την Διοίκηση του Δήμου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος ζήτησε να πληροφορηθεί πότε θα παραδοθεί η γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, η οποία έχει κόψει την πόλη στα δύο και οι συμπολίτες μας έχουν αγανακτήσει.

Αναφερόμενος στην καθαριότητα της πόλης, παραδέχτηκε πως αυτή έχει καλυτερεύσει σε σχέση με το παρελθόν, αλλά χρειάζεται ακόμα προσπάθεια. Πρότεινε να αγοραστούν κι άλλοι κάδοι και εάν τα απορριμματοφόρα που διαθέτει ο Δήμος δεν επαρκούν να προχωρήσει σε ενοικίαση έως ότου μπορέσει να αγοράσει καινούργια.

Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και εάν τα υλικά χρωματισμού που χρησιμοποιήθηκαν για το βάψιμο τους ήταν κατάλληλα, διότι δύο παιδιά εμφάνισαν σημάδια αλλεργίας.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή αναφέρθηκε στο συχνό πρόβλημα με τους ηλεκτρικούς σηματοδότες να είναι συχνά εκτός λειτουργίας, ιδιαίτερα στον κόμβο Βενιζέλου και Μεγ. Αλεξάνδρου και ζήτησε να τοποθετείται τροχονόμος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όσον αυτοί είναι εκτός λειτουργίας.

Έθιξε επίσης το μεγάλο πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα αμάξια στην Ελευθερίου Βενιζέλου που δυσκολεύουν την κυκλοφορία, οχημάτων και πεζών.

Τέλος ζήτησε να πληροφορηθεί πότε η Διοίκηση θα εφαρμόσει τη δέσμευση του κ. Δημάρχου σχετικά με την παράδοση θέσεων πάρκινγκ στον πεζόδρομο της Κρήνης στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος στο θέμα της γέφυρας, όπως και η μηχανικός του Δήμου κ. Σέργη, πληροφόρησαν το σώμα πως σύντομα η γέφυρα θα παραδοθεί σε χρήση.

Συναντήσαμε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια του έργου.

Κάθε φορά που τα σκαπτικά μηχανήματα άνοιγαν χώρους για να περάσει ο αγωγός έπεφταν επάνω σε αχαρτογράφητους άλλους αγωγούς, σε καλώδια της ΔΕΗ, σωλήνες της ΕΥΔΑΠ ή του Φυσικού Αερίου που δεν ήταν καταγεγραμμένες.

Έως τις 10 Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθεί το έργο ενίσχυσης της γέφυρας και σύντομα θα παραδοθεί σε χρήση.

Πιθανόν η γέφυρα να είναι εντάξει, δε μπορούμε να ρισκάρουμε όμως την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς να γίνει ότι χρειάζεται εάν χρειάζεται τελικά, κατέληξε.

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, πως ο Δήμος θα προχωρήσει στην αγορά 50 νέων κάδων, στην προσπάθεια του Δήμου για αναβάθμιση της καθαριότητας στην πόλη μας.

Ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στους Παιδικούς Σταθμούς βεβαίωσε το σώμα πως έχουν γίνει σχολαστικοί έλεγχοι σε όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών και τηρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές, που ορίζει ο νόμος.

Σχετικά με τις συχνές βλάβες των φαναριών στους κόμβους και σημεία της πόλης μας, παραδέχτηκε πως το κακό έχει παραγίνει το τελευταίο διάστημα. Θα στείλουμε αυστηρή επιστολή στην Εταιρεία που έχει το βάρος της συντήρησης των σηματοδοτών και θα ζητήσουμε να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλης της ηλεκτρικής εγκατάστασης, τόνισε για το ζήτημα αυτό.

Για το θέμα του άναρχου παρκαρίσματος και στάθμευσης στην Ελευθερίου Βενιζέλου, ενημέρωσε πως αρκετές φορές εγγράφως αλλά και τηλεφωνικά ο ίδιος έχει ενημερώσει την Τροχαία.

Τέλος για το θέμα των θέσεων πάρκινγκ στον πεζόδρομο της Κρήνης, δήλωσε πως οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής για απόκτηση θέσης για τα αυτοκίνητά τους σε αυτόν, να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωτσάκο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος σχετικά με τους Παιδικούς Σταθμούς βεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και πως από τα διακόσια πενήντα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς ότι αρρώστησαν δύο παιδιά, δεν είναι ποσοστό ανησυχητικό, ούτε αποδεικνύει την ύπαρξη αλλεργιογόνων παραγόντων σε αυτούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του, Ομόφωνα αποφάσισε την κατάργηση  των τροφείων για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου,  αφού από τα διακόσια πενήντα παιδιά, πλήρωναν μόνον εννέα γονείς, οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν voucher.

Στην έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου, βρέθηκε στη θέση της υπεύθυνης επί των πρακτικών και βοηθός του Προέδρου, ένα νέο πρόσωπο, δίπλα σε ένα δοκιμασμένο με επιτυχία, επί χρόνια.

Πρόκειται για την υπάλληλο του Δήμου κ. Σπηλιοπούλου Νίκη, η οποία αναλαμβάνει υπεύθυνη του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη θέση της κ. Αβούρη Χριστίνας, η οποία με μετάταξη θα συνεχίσει την δημοσιοϋπαλληλική της καριέρα, σε υπηρεσία εκτός Αγίας Βαρβάρας.

Καλή επιτυχία και στις δύο κυρίες στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.