Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφέρθηκε στις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και που έπρεπε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Στο πλαίσιο αυτό ο θεσμός του Κέντρου Κοινότητας συνέβαλε ουσιαστικά και τα αποτελέσματα του ενός χρόνου λειτουργίας του είναι πολύ σημαντικά, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας, καθώς πάνω από 2200 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε ότι πραγματικά η οικονομική κρίση βρήκε το κράτος απροετοίμαστο καθώς οι κοινωνικές ανάγκες διογκώθηκαν ραγδαία.

Όφειλαν λοιπόν με κοινωνική ευαισθησία να ανταποκριθούν στις ανάγκες και το πράξανε με σειρά δομών όπως τα Κέντρα Κοινότητας και προγραμμάτων όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το ΤΕΒΑ, προγράμματα για την οικογένεια, το παιδί και την τρίτη ηλικία.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε την αναγκαιότητα των Κέντρων Κοινότητας και δεσμεύτηκε για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, Ζαφειρία Μηλιώτη, παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων του ενός χρόνου λειτουργίας του καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Λεωτσάκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η Βουλευτής Χαρά Καφαντάρη και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων, εργαζόμενοι και πολίτες του Δήμου μας.

Γραφείο τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας