Κρήτες και Ηπειρώτες προχωρούν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, που ματαίωσε ο Δήμος

 

Προχωρούν από μόνοι τους οι Κρήτες και οι Ηπειρώτες της πόλης μας στην πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης που ματαίωσε ο Δήμος, ενώ οι προετοιμασίες και τα έξοδα από πλευράς Συλλόγων ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Συγκεκριμένα υπενθυμίζουμε:

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ο Δήμος αποφάσισε τη ματαίωση της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, με τη συμμετοχή των Συλλόγων της πόλης μας Κρητών, Ηπειρωτών και Ποντίων και την παρουσίαση από το Τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου, εθίμων της Μικράς Ασίας.

Οι σύλλογοι τις τελευταίες εβδομάδες προετοίμαζαν σκηνικά, έκλειναν όργανα που θα συνόδευαν τα χορευτικά τους, έκαναν πρόβες στα τοπικά τους κάλαντα, φρόντιζαν για την ενοικίαση παραδοσιακών στολών και γενικά ετοιμάζονταν να παρουσιάσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη Παραδοσιακή εκδήλωση.

Ήρθε ο Δήμος όμως τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και τους ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης με τη δικαιολογία πως την ίδια ημέρα στη ΔΗΚΕΑΒ θα γίνει παρουσίαση του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η αντίδραση των Συλλόγων ήταν άμεση στην ανεδαφική, μη πειστική και αδικαιολόγητη απόφαση του Δήμου και αποφάσισαν την πραγματοποίησή της, από μόνοι τους, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ζήτησαν από το Δήμο με αίτησή τους την παραχώρηση του “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, για την ίδια ημερομηνία (16 Δεκεμβρίου) και είναι αποφασισμένοι ακόμα και  να καλύψουν τα έξοδα της εκδήλωσης από τα ταμεία τους (ήχος, φωτισμός κλπ).

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τελικά θα συμμετέχουν: Η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”. Ο Σύλλογος Ποντίων παρ΄ότι καλέστηκε να συμμετάσχει δήλωσε πως με τη ματαίωση της εκδήλωσης από το Δήμο, προγραμματίστηκε από τους μουσικούς του κάτι άλλο και έτσι αδυνατεί να συμμετάσχει.

Με την ανακοίνωση από το Δήμο της ματαίωσης της εκδήλωσης, οι πρόεδροι των τριών φορέων δήλωσαν στην εφημερίδα μας:

Πρεντάκης: “Θα συζητήσουμε με τους άλλους φορείς και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανοργανωσιάς, όσων ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη ματαιωθείσα εκδήλωση” μας δήλωσε.

Σιαραμπή:“Δουλεύουμε επί εβδομάδες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Τα μέλη μας προσπαθούν για το καλύτερο αψηφώντας χρόνο και χρήμα.  Θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Κρίμα”, μας τόνισε.

Σαββίδου: “Σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πληροφορηθήκαμε τη ματαίωση. Αυτό που θα παρουσιάζαμε στην εκδήλωση του Δήμου, θα το παρουσιάσουμε στην κοπή πίτας μας τον Γενάρη” μας είπε.