Ζερβάκης: “Συζητάμε με ενδιαφερόμενους υποψήφιους Δημάρχους για τη στήριξη της Ν.Δ. σε αυτούς”

 

Στο αποκορύφωμά τους βρίσκονται οι συζητήσεις αυτήν την περίοδο μεταξύ υποψηφίων Δημάρχων και Φορέων για συνεργασία τους, μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.

Είναι φυσικό να γίνονται κουβέντες και συζητήσεις μεταξύ αυτών, για να οριστικοποιηθούν οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί.

Γράφαμε παλαιότερα πως η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές. Την ευνοεί άλλωστε και το πολιτικό κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί κεντρικά.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Τ.Ο. κ. Μανώλη Ζερβάκη, σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει ο ίδιος και η Τ.Ο. όσον αφορά τη στήριξη κάποιου υποψηφίου.

Ο κ. Ζερβάκης μας ενημέρωσε πως όντως έγιναν συζητήσεις με αρκετούς συμπολίτες μας, το διάστημα που πέρασε, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον να στηριχτούν επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία και η “ψαλίδα” έχει κλείσει σε δύο από αυτούς, χωρίς όμως να αποκλείει πιθανή παρεμβολή κάποιου νέου τρίτου προσώπου, που θα είχε τις προϋποθέσεις να ενδιαφέρει την Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τους κ.κ. Λάμπρο Μίχο και Θεόδωρο Βασιλάκο.

Ο κ. Ζερβάκης υποστηρίζει πως έως  τη στιγμή που έγινε η συνομιλία μας (Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το βράδυ) δεν έχει καταλήξει οριστικά η Τ.Ο. ποιόν από τους δύο θα υποστηρίξει.

Θα συγκροτήσω Δ.Σ., θα μιλήσω με τα μέλη του και θα εξετάσουμε τις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν.

Θα τα βάλουμε κάτω, θα δούμε τη δυναμική, τη φερεγγυότητα, τα άτομα που απαρτίζουν το συνδυασμό του κάθε υποψήφιου και στη συνέχεια θα ακούσουμε και τους ίδιους.

Το πρόγραμμά τους, τις θέσεις τους, την ανταπόκρισή τους, στις δικές  μας επιδιώξεις και σκοπούς και θα αποφασίσουμε, σε πρώτη φάση.

Στη συνέχεια την πρόταση μας θα την μεταβιβάσουμε όπως προβλέπετε στα Κεντρικά του Κόμματος για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μας.

Απαράβατος όρος για τυχόν στήριξη μας με όποιον αποφασίσουμε να συνεργαστούμε, θα είναι αυτή να γίνει δημόσια γνωστή και όχι στα “μουλωχτά” όπως στο παρελθόν. Επίσης πιθανόν είναι, ο τίτλος του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου, να περιλαμβάνει και το συνθετικό της παράταξης μας “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ”.

Ο κ. Ζερβάκης μας ενημέρωσε επιπλέον πως οι διαδικασίες και συζητήσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου και πως η απόφαση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για το άτομο που δημόσια θα στηρίξει, προβλέπει να γίνει γνωστή πριν το νέο έτος, ή το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου του 2019.