Η Κινητή μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι στην πόλη μας και μας περιμένει…

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να επισκεφτούν την κινητή Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου το πρωί βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, απέναντι από το Σχολικό συγκρότημα.

Είτε μεμονωμένα είτε σαν ομάδες, επισκέπτονται το διώροφο, ειδικά διαμορφωμένο στο εσωτερικό του πούλμαν και πηγαίνουν να το επισκεφτούν και να πληροφορηθούν σχετικά με την ανακύκλωση υλικών.

Στο χαμηλότερο επίπεδό του υπάρχουν οι “υποδοχείς του Κέντρου” και ετοιμάζονται τα αναμνηστικά δωράκια που λαμβάνουν οι επισκέπτες.

Στο πρώτο όροφο του οχήματος υπάρχουν καθίσματα, προτζέκτορας για την προβολή εικόνων και θεμάτων σχετικά με την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Ειδικό επί του αντικειμένου στέλεχος, εξηγεί στους επισκέπτες τα “πως και τα γιατί της ανακύκλωσης”.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τη Δευτέρα, αρκετοί συμπολίτες μας το επισκέφτηκαν.

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, όπου ο καιρός ήταν ηπιότερος, υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Στην παραπάνω φωτογραφία μας, μαθητές του Β΄Λύκειου της πόλης παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα όσα η συνεργάτης της Εταιρείας τους εξηγεί για την ανακύκλωση.

Η κινητή μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα είναι στην Ελ. Βενιζέλου εως και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ενώ από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα είναι στην Π. Π. Γερμανού, απέναντι από την πλατεία “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” (αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”).