Ερώτηση του Βουλευτή κ. Καρρά, σχετικά με τις νομίμως οικοδομηθήσες από ιδιώτες, διεκδικούμενες εκτάσεις από το Δημόσιο

Πριν ένα και πλέον χρόνο, συμπολίτες μας κάτοικοι κυρίως της περιοχής πλησίον του Νοσοκομείου, από την πλευρά προς τη Δημαρχία, αναστατώθηκαν όταν έλαβαν ειδοποιητήρια από το Υπουργείο Οικονομικών, πως οι εκτάσεις που έχουν κτίσει τις κατοικίες τους δεν τους ανήκουν, αφού εμφανίζονται στο  Κτηματολόγιο σαν Δημόσιες.

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, είχε καταθέσει τότε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και ζητούσε να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, αφού οι εκτάσεις είχαν αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες κανονικότατα και έχουν και τα συμβόλαια που το αποδεικνύουν αυτό.

Ο κ. Καρράς επανήλθε στο θέμα με νέα ερώτηση, διότι όπως πληροφορήθηκε, το υπουργείο οδηγεί τους συμπολίτες μας στα δικαστήρια.

Παρακάτω δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου που μας στάλθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, από τον κ. Βουλευτή, σχετικά με το θέμα:

“Πριν ακριβώς ένα χρόνο, ζήτησα από την Κυβέρνηση να απελευθερώσει τους τουλάχιστον 20.000 ιδιοκτήτες κατοικιών στις υπό κτηματογράφηση περιοχές των δήμων της ευρύτερης Αθήνας από τις διεκδικήσεις αυτές του Δημοσίου.

Ενώ έλαβα τη δημόσια διαβεβαίωση από την αρμόδια Υπουργό Οικονομικών, από του βήματος της Βουλής, ότι αναγνωρίζει την αδικία που έχει γίνει και θα προχωρήσει σε διοικητική επίλυση, τις τελευταίες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομικών εγκατέλειψε κάθε δέσμευσή του και οδηγεί στα δικαστήρια συμπολίτες μας, με σκοπό τελικά να τους ξεσπιτώσει.

Ύστερα από την ανάλγητη αυτή πολιτική, επανήλθα και ρωτώ την Κυβέρνηση αν, εν τέλει, θέλει να δώσει λύση, αναγνωρίζοντας το δίκιο των συμπολιτών μας, ή τελικά μας κοροϊδεύει όλους”;

Η ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΡΑ