Αντιδράσεις για τη ματαίωση Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης από το Δήμο…

Χωρίς πειστική, κατά την άποψή μας, δικαιολογία ο Δήμος αποφάσισε να ματαιώσει Χριστουγεννιάτικη  Εκδήλωση που θα φιλοξενούνταν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Εδώ και εβδομάδες η Σύμβουλος του Δημάρχου επί των Πολιτιστικών κ. Γούναρη σε επαφή με τους Συλλόγους της πόλης μας Ποντίων, Κρητών και Ηπειρωτών, είχαν σχεδιάσει και αποφασίσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ενώ οι προεργασίες προχωρούσαν, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου τους ανακοινώθηκε η απόφαση για ματαίωση της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που ματαιώθηκε, περιελάμβανε τέσσερα εικοσάλεπτα, ένα για κάθε φορέα, (θα έπαιρνε μέρος και το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου).

Κατά τη διάρκεια του εικοσαλέπτου ο κάθε φορέας θα παρουσίαζε εκτός από τοπικούς χορούς, αναπαραστάσεις εθίμων των περιοχών τους και θα τραγουδούσαν τα κάλαντα των ιδιαιτέρων πατρίδων τους.

Το τμήμα του Δήμου θα έκανε παρουσίαση εθίμων και καλάντων της Μικράς Ασίας, ενώ θα χόρευε και παραδοσιακούς χορούς.

Οι φορείς εδώ και εβδομάδες προγραμμάτισαν την εκδήλωση και δούλευαν σχετικά.

Προετοίμαζαν σκηνικά, έκλειναν όργανα που θα συνόδευαν τα χορευτικά τους, έκαναν πρόβες στα τοπικά τους κάλαντα, φρόντιζαν για την ενοικίαση παραδοσιακών στολών και γενικά ετοιμάζονταν να παρουσιάσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη Παραδοσιακή εκδήλωση.

Ήρθε ο Δήμος όμως τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και τους ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης με τη δικαιολογία πως την ίδια ημέρα στη ΔΗΚΕΑΒ θα γίνει παρουσίαση του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις που η κάθε μία από αυτές έχει άλλα χαρακτηριστικά και δεν προκαλεί κωλύματα η μία στην άλλη.

Δύο εκδηλώσεις που απευθύνονται σε διαφορετικά άτομα και διαφορετικό πλήθος όσον αφορά και τον αριθμό τους και δεν δικαιολογεί ούτε καν την αναβολή της.

Οι λόγοι της ματαίωσης δεν είναι πειστικοί.

Διότι εάν η αιτία της μη πραγματοποίησης ήταν ο παραπάνω, τότε ο Δήμος θα μπορούσε να προχωρήσει στην αλλαγή ώρας ή αναβολή της και την διοργάνωση της άλλη ημερομηνία, το πολύ – πολύ.

Δεν θα προχωρούσε στην ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ…

Επικοινωνήσαμε με εκπροσώπους των τριών Φορέων που θα έπαιρναν μέρος στην εκδήλωση και μας δήλωσαν σχετικά:

Πρεντάκης: “Θα συζητήσουμε με τους άλλους φορείς και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανοργανωσιάς, όσων ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη ματαιωθείσα εκδήλωση” μας δήλωσε.

Σιαραμπή:“Δουλεύουμε επί εβδομάδες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Τα μέλη μας προσπαθούν για το καλύτερο αψηφώντας χρόνο και χρήμα.  Θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Κρίμα”, μας τόνισε.

Σαββίδου: “Σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πληροφορηθήκαμε τη ματαίωση. Αυτό που θα παρουσιάζαμε στην εκδήλωση του Δήμου, θα το παρουσιάσουμε στην κοπή πίτας μας τον Γενάρη” μας είπε.