“Ένα ταξίδι του νου και της ψυχής” στο Ψ.Ν.Α. από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας

Μια ιδιαίτερη παρουσίαση έγινε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το βράδυ στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας “Γ. Κουμαριανός”.

Συγκεκριμένα:

Το θεατρικό εργαστήρι Αγίας Βαρβάρας παρουσίασε ένα “ταξίδι του νου και της ψυχής” σε ποίηση των ενοίκων του Ιδρύματος, σε συνεργασία με το Ψ.Ν.Α. “Δρομοκαΐτειο” και  χορηγία του πρώτου προγράμματος της ΕΡΤ.

Η απόδοση των ποιημάτων ήταν εξαιρετική από τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου, με μεγάλη συμμετοχή θεατών.

Τα ποιήματα των ενοίκων θα μπορούσαν να σταθούν επάξια δίπλα σε ποιήματα μεγάλων ποιητών, που η τέχνη προέρχεται από τον πόνο.

Ποιήματα που δημιουργήθηκαν μέσα από τον πόνο, την αγάπη, την μοναξιά, τον φόβο.

“Η τέχνη έχει αξία μόνο όταν είναι ακατέργαστη και η ακατέργαστη τέχνη αγγίζει το υποσυνείδητό μας. Γι αυτό οφείλουμε να την συνοδεύουμε όπου υπάρχει Άνθρωπος και δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα από αυτά αν δεν είχαμε τους θαυμαστούς υπέροχους δασκάλους μας τον Δημήτρη Παπαγιάννη και τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Καθημερινά μας εκπλήσσουν, πρώτα με την θεώρηση τους για την ζωή, δεύτερο με τις γνώσεις τους, μα πάνω απ΄ όλα για την ανιδιοτέλεια τους. Αγκαλιάζουν την ομάδα μας τρυφερά, αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες μας και πάντα μας κάνουν να νιώσουμε όχι ερασιτέχνες αλλά εραστές της τέχνης”. Αναφέρουν τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου.

Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές και στους δασκάλους τους που μας προσέφεραν αυτή την υπέροχη ποιητική βραδιά.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η 18χρόνη Γεωργία Τσαγκάρη, η οποία απήγγειλε δύο δικά της ποιήματα.

Η Γεωργία Τσαγκάρη, παρακολούθησε παλαιότερα, την παράσταση της θεατρικής ομάδας  το “Καπνισμένο τσουκάλι” στο Δρομοκαΐτειο. Εμπνεύστηκε από τον χώρο κι έγραψε ποιητική συλλογή με θέμα το ίδρυμα και τους ανθρώπους του, απ΄ όπου και τα ποιήματά της.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ τόσο στους εμπνευστές της εκδήλωσης, όσο και σε όσους συμμετείχαν από το πόστο τους ο καθένας και καθεμία, βγάζοντας σε πέρας την όλη διοργάνωση.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!