Μπλακ άουτ στα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη – Πανελλαδική απεργία

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, τη μέρα που η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η Συνομοσπονδία καλεί την ίδια στιγμή όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

Φρένο σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα παραμείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ καθώς το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την ερχόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Μέσα ενημέρωσης

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 22/11/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου.