Πολιτική Συγκέντρωση Γεράσιμου Γιακουμάτου – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 21/11/2018

Με κεντρικό σύνθημα «η Νίκη έρχεται από τα Δυτικά», πραγματοποιήθηκε η ομιλία στο ΚΥΒΕ Περιστερίου την Τετάρτη 21/11 του τ. υπουργού και Βουλευτή της Β’ Αθηνών Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικές, αυτοδιοικητικές, συνδικαλιστικές, εκκλησιαστικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες απ’ όλη τη Δυτική Αθήνα αλλά και εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσαν την αίθουσα γεμίζοντας την ασφυκτικά καθώς και τον προαύλιο χώρο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ. Τσιάρας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης είναι κάποιοι από εκείνους που έδωσαν το παρών.

Ο Γ. Γιακουμάτος αποκάλυψε ότι επέλεξε αμέσως το Δυτικό τομέα για να πολιτευθεί μετά την διαίρεση της Β Αθηνών. Σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε χαρακτηριστικά «Λένε ότι όσα κλαδιά και να βγάλει ένα δέντρο, αυτό που μετράει είναι η ρίζα. Η ρίζα μου είναι εδώ, στις γειτονιές των Δυτικών Προαστίων, εδώ ξεκίνησαν όλα, στην Αγία Βαρβάρα και στο Αιγάλεω γεννήθηκα, μεγάλωσα, δούλεψα στο Χαϊδάρι, πήγα σχολείο. Σε μια εποχή όπου το μόνο που είχαμε ήταν η φτώχεια μας αλλά και η θέλησή μας για μια καλύτερη ζωή. Η καρδιά μου χτυπάει πάντα στα Δυτικά».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία επεσήμανε ότι

«Εδώ και χρόνια τα Δυτικά, έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ο φτωχός συγγενής του Λεκανοπεδίου.

Αυτός θα είναι και ο σκοπός μου, συνολική αναβάθμιση κάθε γειτονιάς στα Δυτικά, εκμετάλλευση και αξιοποίηση ελεύθερων και δημόσιων χώρων, προσπάθεια περιορισμού της εγκληματικότητας.

Αλλά πάνω απ’ όλα θα παλέψω για το θέμα της ανεργίας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός θα πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.».