Δημήτρης Παγουρτζής: “Ικανοποιητική η Οικονομική Λειτουργία του Δήμου”

 

Λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Παγουρτζή το παρακάτω κείμενο προς δημοσίευση.

Αφορά τα οικονομικά του Δήμου και είναι μία έμμεση απάντηση σε όσα υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας, σε πρόσφατο δικό του δημοσίευμα, το οποίο φιλοξενήσαμε επίσης.

Το κείμενο του κ. Παγουρτζή έχει ως εξής:

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεχίζεται η οικονομική σταθεροποίηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας εν μέσω κρίσης, παρά τις αντιξοότητες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είτε αυτές προέρχονται από το παρόν είτε από το παρελθόν.

Σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη του Δήμου πρέπει να έχει και η αντιπολίτευση με την υπεύθυνη στάση της.

Άστοχα δημοσιεύματα με επιλεκτικά οικονομικά συμπεράσματα μπορεί να προκαλέσουν οικονομική αστάθεια με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το 2017 πράγματι είχαμε οικονομική απόκλιση κατά 491.199,29 ευρώ λόγω καταχώρησης προβλέψεων μη είσπραξης υπολοίπων παλαιών ετών και ανάγκης να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες οι οποίες αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31/10/2018 όπως:

1. Τη μη καταβολή 600.000 ευρώ από ΚΑΠ-ΠΟΕ ετησίως που ολοκληρώθηκε το 2016

2. Την αύξηση του κόστους μισθοδοσίας που αφορά χορήγηση επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων αλλά και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων από προσφυγές υπαλλήλων

3. Την αναγκαστική αναχρηματοδότηση του δανείου που ανέβασε την τοκοχρεωλυτική δόση στις 850.000 ευρώ

4. Επιστροφή εσόδων από παρελθόντα έτη λόγω δικαστικών αποφάσεων

5. Την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου που αφορά το πρόστιμο του ΠΑΝΘΕΟΝ και αύξησε την υποχρέωση του Δήμου κατά 500.000 ευρώ και πλέον

Παρ’ όλα αυτά από τον ισολογισμό προκύπτει ότι το κυκλοφορούν ενεργητικό του Δήμου υπερκαλύπτει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Οι συσσωρευμένες ζημιές δεν αφορούν μόνο την περίοδο 2006 έως 2017 αλλά και τις προηγούμενες περιόδους στις οποίες μάλιστα Αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο επικεφαλής της σημερινής ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι η χρήση του έτους 2004 έκλεισε με ζημιές 702.886 ευρώ ενώ η χρήση του 2005 με ζημιές 1.873.121 ευρώ.

Ο εν λόγω Επικεφαλής ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών ψήφισε τους ισολογισμούς των παραπάνω ετών με ζημιές άνω των 2.5000.000 ευρώ, ενώ καταψήφισε τον ισολογισμό του 2017 .

Η υπεύθυνη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια ελπίζοντας την οικονομική ανάκαμψη της χώρας ώστε να βελτιώσουμε κατά το καλύτερο δυνατό το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ