Παραλίγο παγοδρόμιο για τις εορταστικές ημέρες στην πόλη μας. “Απαγορευτικό” το κόστος του…

Η καθυστέρηση παράδοσης της πλατείας Αγίας Ελεούσας, από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, έφερε ανατροπή στα σχέδια του Δήμου για γιορτινό στόλισμά της.

Πέρισυ τέτοια εποχή περίπου, ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπρίτζης σε επίσκεψη του στην πόλη μας, με ευκαιρία την επανένωση της Ελευθερίου Βενιζέλου, είχε ανακοινώσει πως η παράδοση της πλατείας επρόκειτο να γίνει το αργότερο έως τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάτοικοι, καταστηματάρχες, αλλά και η Δημοτική Αρχή με ικανοποίηση άκουσαν την υπόσχεση του κ. Υπουργού, ο καθένας από τη σκοπιά του και για τους δικούς του λόγους.

Οι κάτοικοι χάρηκαν που επιτέλους θα έπεφτε το τοίχος που έχει αποκλεισμένη την πλατεία τόσα χρόνια  και δυσκολεύει την πρόσβασή τους στη Δημαρχία, Εκκλησία και πρέπει να κάνουν κύκλους για να πάνε στον προορισμό τους, ενώ παράλληλα στερούνται έναν χώρο αναψυχής.

Οι καταστηματάρχες οι οποίοι τόσα χρόνια δεινοπαθούν και βιώνουν μια απίστευτη οικονομική αιμορραγία ήλπιζαν πως το άνοιγμα της πλατείας θα ανέβαζε την εμπορική κίνηση στα καταστήματά τους, με την ελπίδα να μειώσουν τις ζημιές και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των κατοίκων άλλων Δήμων και να επισκεφτούν την πόλη μας.

Ο Δήμος από την άλλη σχεδίαζε το φετινό Χριστουγεννιάτικο Δένδρο να το φωταγωγήσει μπροστά στη Δημαρχία και να αποκτήσει η πλατεία μια γιορτινή εμφάνιση, από το περιφραγμένο με λαμαρίνες  χώρο που είναι σήμερα.

Επιπλεον πληροφορηθήκαμε πως στα σχέδια του Δήμου ήταν και το στήσιμο παγοδρόμιου στην πλατεία για τις γιορτινές ημέρες.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κεντρικό σημείο στην πόλη μας με τις αναγκαίες διαστάσεις για την τοποθετησή του και ναυάγησε και αυτό το σχεδιο.

Πάντως το θέμα του παγοδρόμιου θα μπορούσε να το σκεφτεί ο Δήμος, εάν το κόστος του δεν ήταν τόσο υψηλό (20.000 ευρώ συν ΦΠΑ), απαγορευτικό θα λέγαμε.

Μπορεί να μην υπάρχει κεντρικό σημείο με τις απαιτούμενες διαστάσεις, θα μπορουσε όμως να στηθεί σε κάποιο από τα προαύλια των Σχολείων της πόλης μας, τα οποία θα είναι κλειστά την περίοδο εκείνη.

Όπου και να στηθεί η προσέλευση μικρών και μεγάλων είναι εξασφαλισμένη, αρκεί να είναι πρόθυμος να διαθέσει το ποσόν των 20.000 ευρώ περίπου, που ζητανε για νοίκι οι ιδιοκτήτες της πίστας, για το διάστημα αυτό…

Απ΄ότι διαφαίνεται μάλλον παγοδρόμιο δεν θα δούμε.

Θα δούμε όμως ΚΑΡΟΥΣΕΛ, για καμιά εβδομάδα είτε στον κόμβο ή μπροστά στη Δημαρχία. Αυτό στοιχίζει φθηνότερα (500 ευρώ την ημέρα).