Ο Δήμος απλός παρατηρητής σε επικίνδυνο κυκλοφοριακό κόμβο, με παρελθόν σοβαρών τροχαίων

Στο παρελθόν συμπολίτες μας έχουν αναφερθεί με επιστολές και σχόλια τους προς την  Εφημερίδα μας, για το επικίνδυνο σημείο στην Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου συναντούνται πέντε δρόμοι (Κακκίση, Κισσάμου, Πραξιτέλους, Ερμού, Μεγ. Αλεξανδρου) και η κακή έως ανύπαρκτη σήμανση είναι αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων και συγκρούσεων μεταξύ οχημάτων.

Η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” επίσης με φωτογραφίες και δημοσιεύσεις έχει προβάλλει το θέμα τουλάχιστον πέντε φορές τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ερώτηση της ζήτησε να πληροφορηθεί από το Δήμο περί των μέτρων και έργων που πρόκειται να κάνει ο Δήμος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν και οι πεζοί, αφού από το σημείο καθημερινά περνούν δεκάδες μαθητές με προορισμό το Σχολικό συγκρότημα και δεν υπάρχει ούτε διαγράμμιση πεζών στο οδόστρωμα, ενώ οι όποιες πινακίδες ΚΟΚ,  από την πολύχρονη έκθεσή τους στους ιστούς τους έχουν ξεθωριάσει και είναι πλέον ακατάλληλες και χρειάζονται αντικατάσταση.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης απαντώντας στην παρατήρηση – ερώτηση της κ. Σιαραμπή, παραδέχτηκε πως όντως ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του Δήμου είναι και το συγκεκριμένο, χωρίς όμως να απαντήσει με σαφήνεια τι προτίθεται να πράξει ο Δήμος αλλά πολύ περισσότερο να έχει κάνει κάτι έως τώρα, στο συγκεκριμένο σημείο ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ…

Σημειώνουμε πως στη συγκεκριμένη διασταύρωση υπάρχουν αντικριστά στάσεις των λεωφορείων, πράγμα που σημαίνει αυξημένη παρουσία  και διέλευση πεζών, όλων των ηλικιών…