Η πλατεία Προφήτη Ηλία όμορφη, αλλά με πολλές παγίδες

Έχουν δίκαιο οι συμπολίτες μας, αναγνώστες της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ” που μέσα από τα σχόλια τους σε δημοσίευμά μας, που αφορούσε την Παιδική Χαρά της Πλατείας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”, γράφανε πως τα ίδια χάλια έχει και το δάπεδο, εκείνης της Πλατείας του Προφήτη Ηλία.

Επισκεφτήκαμε την παιδική χαρά που υπάρχει στην πλατεία και αναρωτηθήκαμε με την εικόνα που είδαμε: “πως δεν έχει τραυματιστεί κάποιο παιδί σοβαρά, παίζοντας, διότι καθημερινοί είναι οι μικροτραυματισμοί, από πτώσεις στο ακατάλληλο δάπεδο σε ορισμένα σημεία”;

Εκτός του συνθετικού τάπητα που σε μεγάλα κομμάτια του έχει αποκολληθεί στο σημείο του χώρου που παίζουν τα παιδιά υπάρχουν δύο αρκετά μεγάλα χαντάκια βαθιά, παγίδες, τόσο για εκείνα όσο και για μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.

Σε συνδυασμό με τις λιμνούλες της πλατείας που σε ορισμένα σημεία είναι στην ίδια ευθεία με την επιφάνεια της πλατείας και υπάρχει κίνδυνος κάποιος να πέσει μέσα σε αυτές και να τραυματιστεί ή να χάσει και τη ζωή του ακόμα (υπενθυμίζουμε πως είχαμε στο παρελθόν τέτοιο δυσάρεστο γεγονός), η πανέμορφη αυτή πλατεία θέλει βελτιώσεις, για την ασφάλεια όσων την επισκέπτονται. 

Ένα καγκελάκι καλαίσθητο είναι απαραίτητο το οποίο θα ομορφύνει τις λιμνούλες, αλλά θα προσφέρει ασφάλεια σε όσους πάνε εκεί για να ξεκουραστούν και να παίξουν τα παιδιά τους.

Δεν θα περιγράψουμε περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί, ας ανηφορίσει κάποιος από το Δήμο να την δεί και ας πράξει αναλόγως…