» Ο κ. Μιχάλης Γιάγκας σχολιάζει απάντηση Καπλάνη, για το “Βιοτεχνικό Πάρκο” στην πόλη μας

Ο κ. Μιχάλης Γιάγκας σχολιάζει απάντηση Καπλάνη, για το “Βιοτεχνικό Πάρκο” στην πόλη μας

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Γιάγκας μας έστειλε προς δημοσίευση απαντητική επιστολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη, που αφορά μεγάλη έκταση πέριξ της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, η οποία είναι χαρακτηρισμένη σαν ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. (ΒΙΟ.ΠΑ).

Επίσης μας έστειλε και το ερώτημα που είχε υποβάλλει τον περασμένο Μάϊο στο κ. Καπλάνη.

Ακολουθεί σχόλιο του κ. Γιάγκα επί της επιστολής Καπλάνη και απάντηση σε ερώτημα της εφημερίδας μας για το τι σημαίνει για τους συμπολίτες μας, μια περιοχή να είναι χαρακτηρισμένη ως ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΒΙΟ.ΠΑ). Επίσης δημοσιεύουμε και το ερώτημα του κ. Γιάγκα προς τον κ. Δήμαρχο.

Ο κ. ΓΙΑΓΚΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΛΑΝΗ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ π. ΒΙΟΧΡΩΜ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. (ΒΙΟ.ΠΑ). 

Μετά από πέντε μήνες ο Δήμαρχος, εδέησε να απαντήσει στο ερώτημα που υπέβαλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 30/5/18 σχετικά με τις χρήσεις γης της έκτασης που βρίσκεται η π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Τώρα, ισχυρίζεται, ότι ΠΡΟΤΊΘΕΤΑΙ, μετά από 15 χρόνια και αφού ανέδειξα το πρόβλημα, να αναθέσει μελέτη για αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Αυτή είναι η αναπτυξιακή λογική της δημοτικής αρχής!!!!

Μιχάλης Γ. Γιάγκας – Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Σε απάντηση του ερωτήματός σας για το τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός των χρήσεων γης ως «ΒΙΟΠΑ» για το οικοδομικό τετράγωνο 749 που περιλαμβάνει και τη ΒΙΟΧΡΩΜ σας αποστέλλω την πεντασέλιδη απάντηση του Δημάρχου.

Εν συντομία σας ενημερώνω ότι στο συγκεκριμένο Ο.Τ επιτρέπεται κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης, δηλαδή βιοτεχνικών επιχειρήσεων και των συμπληρωματικών προς αυτές δραστηριοτήτων. Με νέο Προεδρικό Διάταγμα (59 ΦΕΚ 114/2018) προστέθηκαν τα καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, εκθεσιακά κέντρα, πράσινα σημεία  και  άλλες χαμηλής όχλησης.

Είναι απορίας άξιο πως οι διοικούντες το Δήμο επί τόσα χρόνια δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος και δεν προχώρησαν σε αναθεώρηση του Γ.Π.Σ για να επιλύσουν το σοβαρότατο για την περιοχή μας πρόβλημα που αφορά κατοίκους και επιχειρηματίες.

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

…………………………………….

ΕΡΩΤΗΜΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 30/5/18 ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΓΚΑ

Στις 23 Απριλίου 2018 κατέθεσα δημοσίως πρόταση για να  αξιοποιήσει ο Δήμο μας ειδική πρόσκληση, μέσω της οποίας  μπορεί να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.500.000 ευρώ για να  διαμορφώσει κατάλληλα, εσωτερικά και εξωτερικά, ένα παλιό βιομηχανικό  κτίριο που βρίσκεται στην κυριότητά του – τέτοια είναι τα κτίρια της ΒΙΟΧΡΩΜ – ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί, με βάση τις ανάγκες της πόλης, σε νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Ερευνώντας εκτενέστερα το θέμα και συζητώντας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις δυνατότητες αξιοποίησης της πρότασης αλλά και συνολικά του χώρου των 34 στρεμμάτων της ΒΙΟΧΡΩΜ διαπιστώνω ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ως Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΠΑ).

Ο χαρακτηρισμός δεν αφορά μόνο στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ αλλά ευρύτερα την περιοχή από την Ιερά Οδό μέχρι την 28ης Οκτωβρίου και μέχρι την Αγίας Μαρίνας. και είναι περιορισμένες οι δυνατότητες αξιοποίησή της.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου εγκρίθηκε το 1989 και τροποποιήθηκε το 1996 αλλά οι χρήσεις γης στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν αλλάξει.  και δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για την εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της αφού περιορίζονται οι δυνατότητες αξιοποίησης με χρήσης που δεν είναι συμβατές με το Γ.Π.Σ.

Γεννώνται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

Ο χώρος της ΒΙΟΧΡΩΜ σήμερα μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για την ανάπτυξη βιοτεχνικών μονάδων χαμηλής όχλησης; Αυτό είναι το αναπτυξιακό όραμα της Δημοτικής Αρχής;

Η Δημοτική Αρχή, τόσα χρόνια,  ποιο σχεδιασμό έχει κάνει και ποιο πρόγραμμα έχει εκπονήσει για τη ΒΙΟΧΡΩΜ;

Αν έχει στοιχειωδώς εκπονήσει μια μελέτη έχει εξετάσει τις δυνατότητες  να υλοποιηθεί;

Είναι συμβατές οι χρήσεις γης με το Γ.Π.Σ.  αν όχι γιατί ολιγωρεί και δεν έχει προβεί σε καμία προσπάθεια αναθεώρησης – αλλαγής του;

Κύριε Δήμαρχε,

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και βεβαίως θα επανέλθω αφού λάβω τις απαντήσεις.

Μιχάλης Γιάγκας,

Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

……………………………………….

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΑΠΛΑΝΗ προς κ. ΓΙΑΓΚΑ

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!