«Ο ΦΑΡΟΣ» στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών στο Καλλιμάρμαρο

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο …. στον τερματισμό του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών στο Καλλιμάρμαρο, βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» με λύρα και νταούλια, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, για να υποδεχτεί και να εμψυχώσει την Καρκινοπαθή Μαραθωνοδρόμο Βασιλική Εγγονοπούλου από τη Δράμα, που έτρεξε για τη ζωή, τον Πόντο και τη Σμύρνη.

Την ώρα της εισόδου της Βασιλικής με την ποντιακή φορεσιά της, σταμάτησε η μουσική μέσα στο Καλλιμάρμαρο και από τα μεγάφωνα ο παρουσιαστής ενημέρωνε τους θεατές για τον άθλο αυτής της γυναίκας και ότι την υποδέχεται ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ».

Τα νταούλια χτύπησαν δυνατά, η ποντιακή λύρα αντήχησε, ο χορός ξεκίνησε και ο κόσμος την υποδέχτηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα. Η Βασιλική στάθηκε μπροστά στα παιδιά του Συλλόγου και χόρεψε μαζί τους.

Εκείνη τη στιγμή άστραψαν όλα τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές των θεατών.

Μια γυναίκα με μεταστατικούς όγκους, κάνοντας ενδοφλέβιες χημειοθεραπείες έτρεξε με τη Δύναμη της Ψυχής της όλο το Μαραθώνιο, λέγοντας συνέχεια: «Αγαπάω τη Ζωή και Θα Ζήσω».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου προσέφερε Τιμητική Πλακέτα, όπου η Βασιλική την παρέλαβε συγκινημένη.

Άξιο Λόγου είναι ότι κατά τη διάρκεια αναμονής της Βασιλικής, οι Δρομείς διαφόρων Εθνικοτήτων, που έμπαιναν στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά τον τερματισμό τους, χαιρετούσαν με ενθουσιασμό τα παιδιά με τις Ποντιακές φορεσιές και έβγαζαν φωτογραφίες μαζί τους.

Περισσότεροι από 55.000 δρομείς από 105 χώρες απέδειξαν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Η παρουσία του Συλλόγου σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Όπως είπε και μια κυρία από την Αγ. Βαρβάρα που βρέθηκε εκεί και τους είδε τυχαία “Μαραθωνίου έκπληξη για εμένα, η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της παρουσίας στο Καλλιμάρμαρο του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ””