» “Κινητό Πράσινο Σημείο” – Ανακύκλωση με κίνητρα για τους συμπολίτες μας

“Κινητό Πράσινο Σημείο” – Ανακύκλωση με κίνητρα για τους συμπολίτες μας

Μια πρωτοπόρα δράση πρόκειται να εφαρμοστεί στο Δήμο μας κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα με τα αποτελέσματά της θα αποφασιστεί εάν καθιερωθεί ή όχι.

Πρόκειται για το “ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ” όπως ονομάζεται και αφορά την ανακύκλωση στην πόλη μας, αλλά σε άλλο επίπεδο, συνοδευόμενο μάλιστα και από κίνητρα.

Αποτελείται από τρία περιφερειακά σημεία όπου θα υπάρχουν οχήματα, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που θα γίνονται γνωστές με ανακοινώσεις του Δήμου και εκεί οι συμπολίτες μας θα μπορούν να πηγαίνουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Το κέρδος και το κίνητρο για τους συμπολίτες μας που θα πηγαίνουν αντικείμενα από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.ά. ανακυκλώσιμα υλικά στα σημεία, είναι πως θα παίρνουν κουπόνια, παραδίδοντας τα υλικά, τα οποία θα εξαργυρώνονται σε καταστήματα της πόλης μας (σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης κλπ) που θα συμβληθούν με το Δήμο. Επίσης με τα κουπόνια αυτά θα μπορούν να πληρώνουν στη ΔΗΚΕΑΒ τις συνδρομές στα διάφορα τμήματα της.

Τα σημεία που έχουν προεπιλεγεί σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι: Η Πλατεία 19ης Μαΐου, το πάνω πάρκινγκ στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και η πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Η Κεντρική μονάδα θα βρίσκεται στο γκαράζ του Δήμου στην οδό Σιπύλου.

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έγινε σχετική επίδειξη από την Εταιρεία στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο.

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!