» Έχει “κλειδώσει” Καπλάνης με ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσίευμα – Δηλώσεις Δημάρχου και Πετράκου στην εφημερίδα μας

Έχει “κλειδώσει” Καπλάνης με ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσίευμα – Δηλώσεις Δημάρχου και Πετράκου στην εφημερίδα μας

Δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου εμφανίζει τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη να έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Όπως είναι φυσικό το δημοσίευμα προκάλεσε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης μας και τα σχόλια δίνουν και παίρνουν επ΄αυτού.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, ο οποίος ήταν ενημερωμένος για το δημοσίευμα, αφού κι άλλοι συμπολίτες μας και συνεργάτες του, είχαν προηγηθεί.

Ο Δήμαρχος μας έκανε την εξής δήλωση στο ερώτημά μας, εάν το δημοσίευμα έχει βάση:

“Χαίρομαι πολύ που πολιτικά κόμματα αναγνωρίζουν το έργο μου. Η πρόθεσή μου είναι να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του Δήμου. Δεν έχω ξεχωρίσει κανέναν με βάση τα πολιτικά του πιστεύω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω”.

Επικοινωνήσαμε επίσης και με τη Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας κ. Πετράκου και την ρωτήσαμε σχετικά.

Η κ. Πετράκου μας δήλωσε πως “γίνεται συζήτηση με τον κ. Καπλάνη, τόσο σε επίπεδο Κόμματος, όσο και με την παράταξη στην Αγία Βαρβάρα.

Υπάρχει θετικό κλίμα αλλά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα που να είναι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.

Δεν έχει κλειδώσει τίποτα, όσον αφορά τον κ. Καπλάνη”, κατέληξε.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών:

“Οι 9 εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πετυχημένες συνταγές ξαναδοκιμάζονται! Σε αυτήν την τακτική λίγο-πολύ θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα πρόσωπα που θα στηρίξει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε δήμους της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Από τα εννέα πρόσωπα που έχουν «κλειδώσει» και καταγράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», οι έξι είναι εν ενεργεία δήμαρχοι που διεκδικούν μία ακόμη θητεία, εκ των οποίων οι τρεις θα στηριχθούν πρώτη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλοι τρεις είχαν νικήσει με την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές του 2014.

Πρόκειται για τους δημάρχους Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Ο πρώτος είναι γνωστό ότι προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, κατεβαίνει με ανεξάρτητη παράταξη, δεν λέει όχι στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων.

Δεν υπήρχε αμφιβολία στήριξης για τους υπόλοιπους δύο, καθώς είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε κ. Μπίρμπας εκπροσωπεί στην ΚΕΔΕ την αυτοδιοικητική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος.

Σε Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντη θα υποστηριχθεί ο δημοφιλής Γιώργος Ιωακειμίδης που διεκδικεί για έβδομη φορά εκλογή στο αξίωμα του δημάρχου.

Σε Κορυδαλλό και Αγ. Βαρβάρα θα υποστηριχθούν οι προερχόμενοι από την Κεντροαριστερά δήμαρχοι Σταύρος Κασιμάτης και Γιώργος Καπλάνης αντίστοιχα.

Ακόμη μια φορά, όπως και το 2014, θα στηριχθούν: σε Αγ. Ανάργυρους – Καματερό ο Γιώργος Κομματάς, στο Ίλιον ο Κώστας Κάβουρας και στο Χαϊδάρι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος που διεκδικούν την πρώτη τους εκλογική νίκη.

Πάντως, από τους 12 συνολικά δήμους της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, υπάρχουν τρεις σημαντικές εκκρεμότητες.

Ερώτημα παραμένει ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με το «Λιμάνι της Αγωνίας» στον Δήμο Πειραιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά στηρίξεις άλλων υποψηφίων. Αναζητείται ακόμη υποψήφιος για την Πετρούπολη.

Οσον αφορά το Περιστέρι, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες η περίπτωση της νέας παράταξης που έχει σχηματιστεί και κάποιοι δηλώνουν βέβαιοι ότι θα αποτελέσει ισχυρό πόλο απέναντι στον σημερινό δήμαρχο.

Ο λόγος για τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» στους οποίους έχουν ενσωματωθεί και οι «Ενεργοί Πολίτες», που είχαν υποστηριχθεί το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίξεις στον συγκεκριμένο συνδυασμό αναμένονται προσεχώς. Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα εκλεγεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου τους”.

Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!