Γιόρτασαν τα … μεθεόρτια οι Κρητικοί…

Για τα μεθεόρτια των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία οι Κρήτες της πόλης μας, το περασμένο μήνα, γιορτάζοντας την 60χρονη παρουσία της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, μαζεύτηκαν στα γραφεία τους το βράδυ της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου, οι περισσότεροι από εκείνους που βοήθησαν στην πραγματοποίησή τους.

Ήταν τιμή μας που καλεστήκαμε σε αυτήν τη μάζωξη και γευτήκαμε, μεζέδες, τσίπουρο, φαγητό και χωρατά…

Όλα με την ομορφιά της απλότητας και της φιλικής παρέας κύλησαν σαν την γάργαρη τσικουδιά που δεν έχει τελειωμό και τα πιάτα που δευτερόλεπτο δεν έμειναν άδεια.

Η συντροφικότητα, ο σεβασμός, η περιποίηση και η ανοικτή  καρδιά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του κλίματος που επικράτησε.

Πριν στρωθεί το τραπέζι στην κύρια αίθουσα των εκδηλώσεων, δίπλα σε ένα καμαράκι υπήρχε το ξεκίνημα με παξιμάδια, ελιές και τυρί.

Όλα Κρητικά και γευστικότατα.

Δίπλα στην αίθουσα γίνονταν τα μαθήματα χορού με εξαιρετική προσοχή και παρουσία ανδρών και γυναικών.

Με ζήλο και όρεξη ακολουθούσαν τις συμβουλές του χοροδιδασκάλου τους και ζούσαν το μάθημα έντονα και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη διπλανή φωτογραφία μας ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης, δεν κάνει μαθήματα χορού, παραδίδει μαθήματα ζεϊμπέκικου…

Πάντως μεταξύ τσικουδιάς και βραστού οι Κρήτες του υπενθύμισαν πως πρέπει να μπουν τα κεραμίδια στην πέργκολα που έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα μήνα στη βεράντα των γραφείων…

Μπράβο στην Ένωση Κρητών για τη δουλειά που προσφέρει τηρώντας τις παραδόσεις της Μεγαλονήσου, δίνοντας παράλληλα διέξοδο σε όλες τις ηλικίες συντοπιτών της.