Σε έξι μήνες η πόλη μας θα επιλέξει το Δήμαρχό της και τη νέα Διοίκησή της

Σε έξι μήνες η πόλη μας, όπως και οι υπόλοιπες στη χώρα, θα καλεστεί μέσω των κατοίκων της να επιλέξει το Δήμαρχό της και τη νέα Διοίκησή της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με το καινούργιο εκλογικό σύστημα, η νέα Διοίκηση του Δήμου (Δήμαρχος και Δημοτική πλειοψηφία) δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαμε έως σήμερα, όσον αφορά τη σύνθεσή της.

Υπάρχει πιθανότητα να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να μην είναι συμπαγής στο πλευρό του, αφού ίσως κατά περίπτωση, αυτή ενδεχομένως να αναπροσαρμόζεται κατά περιόδους.

Εάν ο Δήμαρχος καταφέρει να εκλεγεί, από την πρώτη Κυριακή λαμβάνοντας το 50% συν μία ψήφο, τους εκλογικού σώματος, θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει συμπαγή πλειοψηφία και να είναι λιγότερο ευάλωτος σε τεχνητές ή πραγματικές κρίσεις.

Εάν όχι, θα χρειαστεί να “εκμεταλευτεί”, το νέο που εισέρχεται στη Διοίκηση των ΟΤΑ, το οποίο επιτρέπει να υπάρχουν Αντιδήμαρχοι και από άλλες Δημοτικές παρατάξεις, πλην αυτής του Δημάρχου.

Βεβαίως το τελευταίο δίνει τη δυνατότητα παζαριών, συμβιβασμών, εκβιασμών, πιέσεων κλπ.

Τέλος πάντων αυτό ψηφίστηκε, αυτό υπάρχει, με αυτό θα πάμε…

Στην πόλη μας, έχουν γίνει γνωστές έως σήμερα, που γράφεται το παρόν κείμενο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, τέσσερις υποψηφιότητες για το Δημαρχιακό Θώκο της Αγίας Βαρβάρας.

Είναι αυτές του σημερινού Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Γιάγκα, το Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρου Βασιλάκου και του πρώην Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου.

Από τα πολιτικά κόμματα υπολογίζεται πως το ΚΚΕ με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” θα δώσει αυτόνομα το παρόν της, ενώ τα υπόλοιπα δεν είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρο τι θα πράξουν.

Θα κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο ή θα στηρίξουν κάποιον από τους παραπάνω υποψήφιους ή ίσως κάποιο άλλο νέο πρόσωπο που θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές;

Το αργότερο τις επόμενες εβδομάδες, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό και θα έχουμε εικόνα για το τι θα έχουμε τον Μάϊο, όταν βρεθούμε μπροστά στις κάλπες.

Η εφημερίδα μας θα προσπαθήσει να είναι ανοικτή σε όλους τους υποψηφίους, με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει πολιτισμός στον προεκλογικό διάλογο και αγώνα και εξαλειφθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν και έχουν τεθεί από πλευράς μας προς συγκεκριμένα άτομα που εκπροσωπούν ή στελεχώνουν κάποιους από τους συνδυασμούς των υποψηφίων.

Όπως όλα τα προηγούμενα ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ύπαρξης της εφημερίδας μας, τόσο έντυπης όσο και ηλεκτρονικής οι καταχωρήσεις υποψηφίων θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πλησιάζοντας την ημερομηνία των Δημοτικών εκλογών η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” εκτός της σημερινής ηλεκτρονικής μορφής της ενδέχεται να κυκλοφορήσει και έντυπη.