Δεν υπάρχει καπάκι σε κανένα φρεάτιο ηλεκτρικών συνδέσεων, στο βουνό και ‘Αλσος “ΜΗΤΕΡΑ”…

Δεν υπάρχει στο Βουνό πέριξ του παλιού Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” και στο ‘Αλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, φρεάτιο ηλεκτρικών συνδέσεων που να μην έχει αφαιρεθεί από αυτό το μεταλλικό καπάκι του.

Όλα τα καπάκια έχουν αφαιρεθεί, πιθανότατα έχουν καταλήξει σε κάποιο χυτήριο μετάλλων, αφού πουλήθηκαν σε κάποιο σκραπατζίδικο για πενταροδεκάρες.

Παρότι πληρώθηκαν ακριβά η σπείρα που τα κλέβει δεν έχει όρια και καταληστεύει τη δημόσια περιουσία.

Την ίδια τύχη έχουν και τα καπάκια από τις κολώνες Δημοτικού Φωτισμού στην πόλη μας. Μόνο που αυτά έρχονται δεύτερα στην προτίμηση των κλεφτών αφού χρειάζονται κατσαβίδια και άλλα εργαλεία για να τα αφαιρέσουν από τα κολωνάκια, από τη μία και από την άλλη το βάρος τους δεν είναι αρκετό για να είναι ελκυστικά, για να τα πάρουν. Στην ανάγκη όμως, τα κλέβουν και αυτά.

Λύση είναι μόνο μία κατά την άποψη μας και την έχουμε προτείνει στο Δήμο στο παρελθόν.

Την γράφουμε ξανά, εν όψει της αποκατάστασης του Δημοτικού φωτισμού στο Βουνό, όπως πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο πως θα πράξει η Διοίκηση του Δήμου.

Η πρότασή μας είναι αντί για μεταλλικά καπάκια στα φρεάτια να βάλει τσιμεντένια που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να κλαπούν αφού δεν είναι εμπορεύσιμα από τη μία και αρκετά βαριά από την άλλη.

Στα δε κολωνάκια του Δημοτικού Φωτισμού, να βάλει ελαστικά καπάκια που επίσης δεν είναι εμπορεύσιμα.

Διότι εάν προχωρήσει στην τοποθέτηση μεταλλικών καπακιών, τόσο στα φρεάτια όσο και στα κολωνάκια, ο Δήμος δεν θα προλάβει ούτε φωτογραφίες τους να βγάλει…