Ο Δήμος εγκαίρως είχε κινηθεί για την απόκτηση των τριών ακινήτων από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά τον πρόλαβε ο ανασχηματισμός…

Μέσα από τη σχετική αλληλογραφία και το αρχείο της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”, αποδεικνύεται πως ο Δήμος μας, εγκαίρως και πολύ πριν τεθεί θέμα ΤΑΙΠΕΔ, “Υπερταμείου” και δέσμευσης χώρων του, είχε κινηθεί για την απόκτηση της κατοχής διαφόρων ακινήτων στην πόλη μας, των οποίων έχει την παραχώρηση και χρήση μόνο από το Δημόσιο.

Μεταξύ των ακινήτων αυτών, όπως μας πληροφόρησε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης ήταν και οι τρεις πολύ μεγάλης σημασίας δομές της Αγίας Βαρβάρας: Κλειστό Γυμναστήριο, ΚΗΦΗ και Βρεφονηπιακός Σταθμός “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ”, οι οποίες περιήλθαν με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών στο “Υπερταμείο”.

Ο Δήμαρχος είχε απευθυνθεί το 2016, στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, για το θέμα αυτό, αλλά ο τότε ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν ευνόησε την εξέλιξη του αιτήματος.

Ο Δήμος επανήλθε με νέο αίτημά του στην κ. Παπανάτσιου η οποία αντικατέστησε τον κ. Αλεξιάδη, αλλά το θέμα δεν είχε ευνοϊκή για την πόλη μας κατάληξη.

Η εφημερίδα μας αισθάνεται την υποχρέωση να δημοσιεύσει τις επιστολές και το Δελτίο Τύπου που και το 2016 είχε φιλοξενήσει στις σελίδες της, από σεβασμό στην αλήθεια και για να μαθαίνουν ορισμένοι τα γεγονότα, που είτε από άγνοια, είτε εσκεμμένως τα διαστρεβλώνουν.

Βεβαίως το ότι ο Δήμος είχε κινηθεί το 2016 για την απόκτηση της κατοχής των χώρων που εάν συνέβαινε τότε, δεν θα είχαμε τα προβλήματα που έχουμε τώρα, δεν δικαιολογεί την τωρινή χαλαρή στάση του, απέναντι στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα…

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ

ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016