Αδικαιολόγητη η παθητική στάση του Δήμου, στο θέμα της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ, του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης μας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης 31ης Οκτωβρίου, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς, σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας, το οποίο η Κυβέρνηση παραχώρησε στο ΤΑΙΠΕΔ, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή αυτό να περιέλθει σε χέρια ιδιωτών και η πόλη μας να μείνει χωρίς Γυμναστήριο.

Δυστυχώς για την πόλη μας, βρίσκεται στη θέση αυτή, από τις επιλογές των αρμόδιων υπουργείων και τις εντολές των δανειστών μας.

Η εφημερίδα μας σκοπίμως δεν αρθρογραφεί κατά ή υπέρ των αποφάσεων των Ελληνικών Κυβερνήσεων, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η παρούσα. 

Η πόλη μας, μια μικρή και φτωχή πόλη, με λίγες διεξόδους για τη νεολαία της κινδυνεύει να στερηθεί το Κλειστό Γυμναστήριο της.

Ας αναρωτηθεί τόσο η Κυβέρνηση, όσο και οι τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποί της, πως θα αντιστρέψουν την κατάσταση.

Επικοινωνήσαμε με τον Βουλευτή κ. Καρρά σήμερα το πρωί, 1η Νοεμβρίου για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Καρράς, μας ενημέρωσε πως σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Καπλάνη, ο δεύτερος του εξέφρασε τον προβληματισμό του και τους φόβους του μη τυχόν χώροι και εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί στο παρελθόν Δήμο, έχουν περιέλθει στο “Υπερταμείο”, από το Υπουργείο Οικονομικών.

“Συνεργάτες μου ανέλαβαν και έψαξαν σχετικά και εχθές 31η Οκτωβρίου το πρωί, επισήμως πληροφορηθήκαμε την ένταξη του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγίας Βαρβάρας στο ΤΑΙΠΕΔ. Ενημέρωσα τον κ. Δήμαρχο και εν συνεχεία κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή”, μας δήλωσε ο κ. Καρράς.

Σημειώνουμε πάντως πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης σε επικοινωνία που είχαμε και με εκείνον σήμερα το πρωί δεν μας έκρυψε τον προβληματισμό του, μη τυχόν και άλλα ακίνητα έχουν περιέλθει εν αγνοία του Δήμου στο ΤΑΙΠΕΔ.

“Το ψάχνουμε μας δήλωσε. Δεν είναι εύκολο όμως γιατί τα ακίνητα δεν αναφέρονται με το όνομά τους αλλά μέσω κωδικών’.

Άσχετα πάντως από το τι  και πως ψάχνει ο Δήμος για να βρει άκρη, δεν δικαιολογείται να μη φέρει στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και έπρεπε να ρωτηθεί από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάγκα, για να προχωρήσει στην ενημέρωση του Σώματος, περί του γεγονότος.

Η Διοίκηση του Δήμου ΟΦΕΙΛΕ να φέρει το θέμα σαν ΕΚΤΑΚΤΟ και να υπήρχε αντίδραση από το Σώμα. Είτε με επιστολή διαμαρτυρίας, είτε με σχετικό Ψήφισμα ή ακόμα και με τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Ας το λάβει υπ΄όψιν της η Διοίκηση του Δήμου και ας αντιδράσει έστω και τώρα, διότι πληροφορίες μας αναφέρουν πως και άλλα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί στο παρελθόν στο Δήμο μας, ήδη έχουν περιέλθει στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ…

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο κ. Καρράς.

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: Αποδέσμευση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου “Νίκης 2ου Λυκείου” Αγίας Βαρβάρας από το Υπερταμείο

Η αιφνίδια μεταβίβαση των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στην εταιρία “Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.”, προκειμένου τα έσοδα από την αξιοποίησή τους να διατίθενται στο Υπερταμείο (Ε.Ε.Σ.Υ.Π.Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τις τοπικές κοινωνίες και οδηγεί σε καταστάσεις ιδιαίτερα σκληρές και άδικες.

Τέτοια περίπτωση συνιστά η μεταβίβαση του εγγεγραμμένου με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ): 050010403003-0-0 εμβληματικού Κλειστού Γυμναστηρίου “Νίκης 2ου Λυκείου” Αγίας Βαρβάρας Αττικής, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης και χρησιμοποιείται για αθλητικούς αγώνες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και την άθληση των μελών των αθλητικών σωματείων και των νέων και μαθητών της ευρύτερης περιοχής. Μη λησμονούμε ότι στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, όπως και στα άλλα, οι νέοι βρίσκουν διέξοδο από την καθημερινότητα και “θωρακίζονται” από απειλές ανομίας και ναρκωτικών.

Η αναίρεση, κατόπιν της μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ Α.Ε., του χαρακτήρα του Γυμναστηρίου ως δημοτικού και η ανάληψη της εκμετάλλευσής του από ιδιώτες, είτε με μίσθωση-παραχώρηση, είτε με εκποίηση, αυτομάτως το μετατρέπει σε αντικείμενο κερδοσκοπίας και την χρήση του προνόμιο των ολίγων, αποκλείοντας τους νέους, τους μαθητές και τα σωματεία, που εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και της συνεχιζόμενης κρίσης δεν μπορούν να καταβάλλουν αντίτιμο για την άθλησή τους και ενδεχομένως τους ωθεί σε άλλες “ασχολίες”.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Υπερτερεί κατά την Κυβέρνηση το στενό ταμειακό συμφέρον του δημοσίου για την εξυπηρέτηση του χρέους, από τον σπουδαίο κοινωνικό σκοπό της υγιούς ανάπτυξης της νεολαίας μέσω του αθλητισμού;
  2. Έχει επιφυλαχθεί η Κυβέρνηση έναντι των δανειστών του δικαιώματος να επαναμεταβιβάσει το Γυμναστήριο στο Δημόσιο, ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί κατά τον αρχικό σκοπό του ως δημοτικό;
  3. Έχετε την πρόθεση να διεκδικήσετε την αποδέσμευση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγίας Βαρβάρας από την ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Υπερταμείο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς