Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας – Στο ΤΑΙΠΕΔ το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας

Έχοντας 41 θέματα προς συζήτηση συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Η είδηση που βγήκε όμως από τη συνεδρίαση δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Έχει να κάνει με τη δέσμευση του κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης μας στην οδό Σιπύλου από το υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο η δικαιοδοσία του περιήλθε σε αυτό.

Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Καρράς θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, όπως πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης.

Παρακάτω διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό.

Προ της συζήτησης των θεμάτων Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις προς τη Διοίκηση του Δήμου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος Θεόδωρος ρώτησε μεταξύ άλλων:

Πότε θα ανοίξει η γέφυρα της Στέφανου Σαράφη.

Πότε θα δοθεί το γήπεδο στα Ριμινίτικα για επίσημη χρήση των ομάδων.

Πότε θα λειτουργήσει ο Σταθμός του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αγίας Ελεούσας.

Τι γίνεται με τον χώρο πέριξ του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” ο οποίος εκτός των σκουπιδιών και της βρωμιάς που υπάρχει εκεί είναι θεοσκότεινος, αφού όλα τα φωτιστικά είναι κατεστρεμμένα.

Τι θα γίνει με την παραβατικότητα που υπάρχει  στην πόλη μας και ιδιαίτερα στην κάτω Αγία Βαρβάρα που οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τις βραδινές ώρες.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας Μιχάλης ζήτησε να πληροφορηθεί πότε επιτέλους η Διοίκηση του Δήμου θα απαντήσει σε ερώτημα που έχει καταθέσει εδώ και 6 μήνες μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του και  αφορά το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Υπενθύμισε στον κ. Δήμαρχο πως επί μήνες αποφεύγει να απαντήσει και πως αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του.

Δήλωσε πως θα περιμένει έως την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει τις απαντήσεις, αλλιώς θα αντιδράσει διαφορετικά κατέληξε.

Ρώτησε να πληροφορηθεί εάν ακίνητα του Δήμου έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, πράγμα που σημαίνει πως είναι δεσμευμένα και πλέον η τύχη τους εξαρτάτε από το υπερταμείο.

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί πόσες εκτάσεις δεν έχουν δηλωθεί στην περιοχή “Κακοσούλι” σε παλαιότερη ανακοίνωση του Δήμου, η οποία προέβλεπε πως οι αδήλωτες ιδιοκτησίες θα πέρναγαν στην κυριότητα του Δήμου.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή Νίκη ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο Δήμος σκέπτεται να επισκευάσει και στη συνέχεια να αξιοποιήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χανίων και Ηρακλείου και έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Έκανε αναφορά στην επικίνδυνη διασταύρωση πέντε δρόμων στην Μεγάλου Αλεξάνδρου (Κακίσση, Κισσάμου, Ερμού, Πραξιτέλους), στην οποία σημειώνονται συχνά τροχαία και εκτός από την κακή σήμανση δεν υπάρχει διαγράμμιση για τους πεζούς.

Ενώ ανάλογα προβλήματα με την έλλειψη σήμανσης παρατηρείται σε πολλούς δρόμους της πόλης μας δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και κινδύνους ατυχημάτων.

Επίσης από άλλον Δημοτικό Σύμβουλο τέθηκε το ερώτημα προς τη Διοίκηση του Δήμου για τους λόγους που ο Δήμος δεν έχει ενδιαφερθεί να αποχαρακτηρίσει τον χώρο των Νταμαριών από Δασική έκταση, ώστε μελλοντικά να κατασκευαστεί εκεί το Ανοικτό Θέατρο της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης σε αντίθεση με την έως τώρα τακτική του που άφηνε τους Αντιδημάρχους του να απαντούν στα ερωτήματα και στο τέλος παρενέβαινε συμπληρωματικά, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ανέλαβε να απαντήσει εκείνος στο σύνολο σχεδόν των ερωτήσεων.

Για το θέμα της παράδοσης και λειτουργίας του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, ενημέρωσε το σώμα πως ο σταθμός θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2019, ενώ η πλατεία πρόκειται να δοθεί σε χρήση μέσα στον Μάρτιο, δηλαδή τρεις μήνες ενωρίτερα.

Για το θέμα της παραβατικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στην κάτω Αγία Βαρβάρα και όπου αλλού υπάρχει στην πόλη μας, δήλωσε πως είναι θέμα της Αστυνομίας. Είναι ενημερωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες και σύντομα έχει την πληροφόρηση πως θα υπάρξουν δράσεις καταστολής των φαινομένων αυτών.

Για το θέμα του “ΠΑΝΘΕΟΝ” και της ερώτησης του κ. Γιάγκα δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

Τον κάλεσε όμως να περάσει από τις υπηρεσίες και να δει ότι υπάρχει προς ενημέρωσή του.

Όσον αφορά τον ανύπαρκτο φωτισμό στο βουνό ενημέρωσε το σώμα πως θα περιληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019.

Η είδηση όμως της ημέρας προήλθε από το ερώτημα του κ. Γιάγκα που αφορούσε τα ακίνητα του Δήμου που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή έχουν δεσμευτεί.

Ο κ. Καπλάνης ενημέρωσε το Σώμα πως το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας στην οδό Σιπύλου, έχει περάσει στην δικαιοδοσία του υπερταμείου, ενώ είναι άγνωστο στο Δήμο αυτή τη στιγμή ποιά άλλα ακίνητα έχουν την ίδια τύχη με αυτό.

Ίσως στο ΤΑΙΠΕΔ να έχει περιέλθει και το ακίνητο της Εργατικής Εστίας, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν όντως υπάρχει αυτή η κατάληξη.

Σχετικά με την ερώτηση της κ. Σιαραμπή για την αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ανέφερε πως πρέπει ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει.

Σχετικά με τη διασταύρωση των πέντε δρόμων στην Μεγάλου Αλεξάνδρου αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει χωρίς όμως να γνωστοποιήσει εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το συγκεκριμένο σημείο από το Δήμο για την καλύτερη σήμανση ή την χάραξη διαβάσεων για τους πεζούς.

Σχετικά με το θέμα της κακής σήμανσης στην πόλη μας, ο κ. Καπλάνης δήλωσε πως αυτή την περίοδο γίνεται καταγραφή της κατάστασης που άφορά παλαιές πινακίδες που χρειάζονται αντικατάσταση ή τοποθέτηση σε σημεία πινακίδων του ΚΟΚ που δεν υπάρχουν.

Για το θέμα του χώρου που υπάρχουν τα Νταμάρια, ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε πως ο Δήμος παρακολουθεί το θέμα και δεν το έχει εγκαταλείψει.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος ενημέρωσε το Σώμα πως τις τελευταίες εβδομάδες το πλυντήριο των κάδων απορριμμάτων βγαίνει καθημερινά και τους πλένει, ενώ δήλωσε πως έχουν τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα 120 νέοι κάδοι σε δρόμους της πόλης μας.

Σχετικά με τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη η Μηχανικός του Δήμου κ. Σέργη ενημέρωσε ξανά το σώμα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον αχαρτογράφητο αγωγό στην οδό Καλατζάκου και τον παράλληλο αγωγό που πρέπει να κατασκευαστεί ώστε να ξεμπλοκάρει το όλο έργο που αναπόφευκτα καθυστερεί την παράδοση της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη στην κυκλοφορία.

Πάντως δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν δεν θα πραγματοποιηθεί την τρέχουσα χρονιά.

Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου στα Ριμινίτικα και την ανακατασκευή των αποδυτηρίων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κ. Σέργη υποστήριξε πως έως τον Δεκέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες εργασίες και το ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης μας θα αδειοδοτηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σαν έδρα για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων και αθλητικών δραστηριοτήτων.