Απεργία στα λιμάνια – Δένουν κάβους τα καράβια

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με πρότασή της που κατατέθηκε στην Β΄ Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου (31/10/2018) εισηγήθηκε την συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία την οποία αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η Συνέλευση έκανε ομόφωνα αποδεκτή την θέση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ και αποφάσισε α συμμετέχει στην απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση της, η ΠΕΜΕΝ σημειώνει μεταξύ άλλων:

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι η 24ωρη απεργία αποτελεί μια ισχυρή και αγωνιστική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.
Αποτελεί απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις ψεύτικες αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια, για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για την επαναφορά της εργασιακής «κανονικότητας» και άλλους τέτοιους μύθους με σκοπό τον εφησυχασμό αλλά και την εξαπάτηση των εργαζομένων.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαψεύδει την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. Το σύνολο των μνημονιακών και εφαρμοστικών μέτρων είναι εδώ και υλοποιούνται απαρέγκλιτα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό αποδεικνύει το 1 εκατομμύριο των ανέργων, αυτό αποδείχνει η δραματική επέκταση και αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αυτό αποδείχνει η συντριβή των ΣΣΕ, του κατώτατου μισθού και όλου του εργατικού νομοθετικού πλέγματος των ΣΣΕ για τους εργαζομένους. Τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική δηλώνουν παρόν στο ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και του λαϊκού πλούτου, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας καθώς και η παραπέρα υπονόμευση του νόμου Κατσέλη, είναι παρόν στην ληστρική φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και την ίδια στιγμή το στόρυ και η πολιτική της κυβέρνησης είναι το φλερτ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του μεγάλου κεφαλαίου!!!

πηγή: Aftodioikisi.gr