ΑΣΕΠ-3.000 προσλήψεις στους δήμους: Τι αλλάζει στη διαδικασία -Το χρονοδιάγραμμα

Με τη μέθοδο της 3Κ/2018 τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς το περιεχόμενο πρόκειται να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από την πρόσφατη συνάντηση στη Βουλή μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων με μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Π.Σγουρίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων κατέστησαν σαφές ότι θα αλλάξει η αρχική διαδικασία που προέβλεπε ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης και στη συνέχεια την υπογραφή ΚΥΑ, και τελικώς, όπως και στην προκήρυξη 3Κ/2018 θα κατατεθεί μόνο νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή εντός Νοεμβρίου, με βάση την οποία θα καταρτισθεί η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

H προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2019, με στόχο στο τέλος του 2019 να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Στο διάστημα από την έναρξη του διαγωνισμού μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων με νομοθετική ρύθμιση θα καλύπτονται οι ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα και θα προβλέπεται παράταση των συμβάσεων τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων προσληφθέντων.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της προκήρυξης, στο ΥΠΕΣ αναζητούν τρόπο ώστε να προσληφθούν οι περισσότεροι από τους υπηρετούντες, κάτι που ωστόσο δεν είναι εύκολο. Στο τραπέζι παραμένει η, πιθανότερη εκδοχή, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr: Δηλαδή, η ειδική μοριοδότηση πολύ μεγαλύτερου από το 24μηνο της 3Κ/2018, τμήματος της προϋπηρεσίας.