Εντυπωσιακή η φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη μας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εθνική ανάταση και περηφάνια γιόρτασε ο Δήμος μας την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το πρωί της Κυριακής.

Πολύς κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση των τμημάτων στην Ελευθερίου Βενιζέλου, σε μια πλούσια και πολύχρωμη παρουσία, από τοπικές στολές, αλλά με το γαλάζιο χρώμα της σημαίας μας να κυριαρχεί.

Μικροί και μεγάλοι με χαμόγελο στα χείλη και οι περισσότεροι με σημαιάκια στα χέρια χειροκρότησαν τα παιδιά, τους μαθητές και τους μεγαλύτερους που παρέλασαν.

Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον αγώνα των Κρητών και ο Πρόεδρός της Ένωσης της πόλης μας  κ. Παντελής Πρεντάκης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναδεικνύοντας στιγμές θάρρους και αυταπάρνησης από τους Κρητικούς, με αποκορύφωμα τη Μάχη της Κρήτης.

Πριν την εκφώνηση του πανηγυρικού οι επίσημοι με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, με τα αγήματα των φορέων και τις σημαίες τους παρακολούθησαν την θεία λειτουργία εντός του Ι. Ν. της Παναγίας Ελεούσας.

Στη συνέχεια στο χώρο μπροστά από τη Δημαρχία τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η φιλαρμονική  του Δήμου υπό τον μαέστρο κ. Καλκάνη Ελευθέριο παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολούθησε το τελετουργικό μέρος με την κατάθεση στεφανιών.

Δύο καινούργιες παρουσίες σημάδεψαν τις εκδηλώσεις.

Η κατάθεση στεφανιού από το νεοϊδρυθέν παράρτημα της ΕΔΟΚ στην πόλη μας που κατάθεσε στεφάνι και από την παρέλαση τμήματος του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”.

Τα τμήματα των Σχολείων πολυπληθέστατα και με όμορφη παρουσία.

Στο χώρο της παρέλασης παραβρέθηκε ο συμπολίτης μας αρχηγός του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης με φίλους του πήγε για καφεδάκι σε κατάστημα της πόλης μας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές του κλίματος που υπήρξε.