Παραμένει άφαντος ο κλέφτης της Υδρογείου, έξω από το Δημαρχείο – Ο Δήμος να ασφαλίσει την περιουσία του

Πλησιάζουμε τους δύο μήνες από την ημερομηνία που άγνωστος ξεκόλλησε και έκλεψε την υδρόγειο σφαίρα «Μοναχική πορεία του κόσμου», όπως ονομάζεται το έργο, από τη βάση της, έξω από το Δημαρχείο της πόλης μας και παρά τις έρευνες της Αστυνομίας παραμένει άφαντος.

Παρά το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στην πρόσοψη της Δημαρχίας και τα αποτυπώματα που έχει πάρει το ειδικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ, δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως ίσως ο Δήμος με τις γνωριμίες που έχει και τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει, να ανακαλύψει το δράστη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Η γνωστή «Μοναχική πορεία του κόσμου», όπως ονομάζεται το έργο, είναι του Ηπειρώτη γλύπτη και καθηγητή Πανεπιστημίου Κυριάκου Ρόκου και είχε δοθεί ως δωρεά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, με ευκαιρία τα εγκαίνια του Δημοτικού Μεγάρου.

Ο γλύπτης της «Σφαίρας της ιστορίας του κόσμου» Κυριάκος Ρόκος είναι ο ομότιμος καθηγητής συντήρησης αρχαιοτήτων.

Το φαινόμενο κλοπών δημοτικής περιουσίας είναι συνηθισμένο φαινόμενο δυστυχώς.

Στο παρελθόν έχουν κλαπεί το μηχάνημα έργων JCB, από το γκαράζ του Δήμου, ενώ επανειλημμένα έχουν γίνει διαρρήξεις σε σχολεία της πόλης μας και έχουν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αρχεία και άλλα.

Η εφημερίδα μας από το 2004, που και τότε υπήρξαν κλοπές Δημοτικής περιουσίας είχε προτείνει την ασφάλισή της, ώστε ο Δήμος να αποζημιώνονταν, όταν συνέβαιναν αυτές.

Ίσως ο Δήμος σκεφτεί την πρόταση μας…

Παρακάτω δημοσιεύουμε παλαιότερο δημοσίευμα μας, του 2004, με την πρότασή μας: