» Ξεκινούν άμεσα προγράμματα για 15.500 επιστήμονες

Ξεκινούν άμεσα προγράμματα για 15.500 επιστήμονες


Οι νέοι επιστήμονες μπαίνουν στο Δημόσιο με αξιοπρεπείς μισθούς τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για συνολικά 15.500 πτυχιούχους νέους άνεργους και σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο πρόκειται για προγράμματα σε εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου, που παρέχουν εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, το πρώτο πρόγραμμα αφορά επιδότηση του 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούντα στους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας, των νέων τεχνολογιών και του αγροτοδιατροφικού τομέα για την πρόσληψη 10.000 πτυχιούχων νέων.

«Η επιδότηση, χρονικής διάρκειας δώδεκα μηνών μπορεί να φτάνει έως και τα 800 ευρώ και να διαμορφώνει μισθούς 1.600 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικών τίτλων, με υποχρέωση της επιχείρησης να κρατήσει τον ωφελούμενο για επιπλέον τρεις μήνες» τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 νέους επιστήμονες σε εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφενός παρέχει εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές στους νέους επιστήμονες, αφετέρου αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης. Για παράδειγμα, σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, «μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης θα πραγματοποιηθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Συνολικά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθούν συνολικά έντεκα προγράμματα απασχόλησης για 85.000 ωφελούμενους, τα οποία σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να «κουμπώνουν» με το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

πηγή: Aυγή

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!